ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ
Ο Matitjahu Kellig είναι επισκέπτης καθηγητής στο ΣΕΙΡΙΟ. Κατέχει τη θέση του καθηγητή πιάνου στην Ακαδημία Μουσικής στο Ντέτμολντ από το 1992 και ηγήθηκε πολυάριθμων μαθημάτων πιάνου, συμπεριλαμβανομένου ενός μαθήματος για όλες τις σονάτες πιάνου του Μότσαρτ στην Ινδονησία, ένα μάθημα ερμηνείας Schumann στη Γερμανία και σεμινάρια εξειδίκευσης στην Κίνα, Μαλαισία, Κύπρο , Βιετνάμ, Ταϊβάν, Αργεντινή, Ελλάδα, Ιταλία και Ισραήλ.
Μεγάλες περιοδείες συναυλιών έχουν οδηγήσει τον Matitjahu Kellig σε περισσότερες από εξήντα χώρες σε όλο τον κόσμο: πολλές φορές έδωσε συναυλίες στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Κίνα, την Ινδία, σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στον Καναδά και την Αργεντινή και για πολλά χρόνια σε τακτική βάση στο Ισραήλ. Ως σολίστ, ο Kellig έπαιξε με ορχήστρες όπως η Συμφωνική Ορχήστρα της Σιγκαπούρης, η Συμφωνική Ορχήστρα της Μητροπολιτικής περιοχής της Μανίλα, η Φιλαρμονική της Στουτγκάρδης, η Συμφωνική Ορχήστρα της Ταϊπέι, η Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου του Μάντρας, η ραδιοφωνική Ορχήστρα της Τζακάρτα και η Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου του Ισραήλ Kibbutz.
Είναι επίσης ένας περιζήτητος μουσικός δωματίου και συνοδός τραγουδιού και αναλαμβάνει τον διπλό ρόλο μαέστρου/πιανίστα σε ορχηστρικές συναυλίες.
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης δεν αποτελεί μόνο μια εξέχουσα καλλιτεχνική προσωπικότητα, αλλά και έναν άνθρωπο με την ανάγκη να μοιραστεί και να συζητήσει ζητήματα που διαπερνούν πολύ βαθιά τη μουσική: αισθητική, ηθική, επικοινωνία και αναζήτηση.
Ο ΣΕΙΡΙΟΣ, όντας ένας μικρός «φάρος» πολιτισμού και προσφοράς, φιλοξενεί ανθρώπους που προσφέρουν ουσιώδη εφόδια στους σπουδαστές άλλα και στο ευρύ κοινό της πόλης.
Ο Κώστας Κοτσιώλης είναι ένας κιθαριστής αναφοράς που έχει χαλκεύσει τις τελευταίες δεκαετίες μια εθνική σχολή κιθάρας και έχει ασκήσει διεθνείς επιρροές στη διαμόρφωση νέας κιθαριστικής τεχνικής.
Η συνεισφορά του στο ΣΕΙΡΙΟ αποτελείται από Σεμινάρια, Μαθήματα, διαλέξεις άλλα και από τη γενική επιμέλεια των τμημάτων κιθάρας. Σήμερα, οι μαθητές του είναι καθηγητές και ενεργοί σολίστες αναγνωρισμένοι από την κοινότητα των μουσικών της χώρας μας.
Ο Θάνος Μήτσαλας συχνά χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως ένας από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους της γενιάς του. Οι ερμηνείες του καταφέρνουν να καθηλώνουν το ακροατήριο χάρη στο κορυφαίο μουσικό του αισθητήριο, την προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια και την απαράμιλλη δεξιοτεχνία που δημιουργούν την αίσθηση ελευθερίας και πειθαρχίας ταυτόχρονα. Eίναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο θρυλικός πολυβραβευμένος με Grammy Award Βραζιλιάνος συνθέτης-κιθαριστής Sergio Assad θεωρεί τον Θάνο ως τον κορυφαίο και απόλυτα ιδανικό ερμηνευτή του συνθετικού του έργου. Αναφέρει χαρακτηριστικά γι’ αυτόν: “…Ένας απίστευτος μουσικός και κιθαριστής!..Ο Θάνος έχει τον απόλυτο έλεγχο και την κατανόηση της μουσικής μου!…”. To περιοδικό Classical Guitar Magazine (Blair Jackson- Νοέμβριος 2017) διατυπώνει τον εξής χαρακτηρισμό: “…ένας τρομερός κιθαριστής!…”. Το περιοδικό American Record Guide (Kenneth Keaton-Μάιος 2012) σημειώνει: “Το παίξιμο του Μήτσαλα είναι εξαιρετικό….Η τεχνική του και η αίσθηση εφευρετικότητας και εκφραστικότητας είναι εντυπωσιακή!” Η Sharon Isbin (υπεύθυνη στο τμήμα κιθάρας του φημισμένου πανεπιστημίου Juilliard της Νέας Υόρκης) είπε: “Ο Θάνος είναι ένας λαμπερός βιρτουόζος με εξαιρετική μουσική κατάρτιση – ένα πραγματικά σπάνιο ταλέντο! Το παίξιμο του τοποθετείται στην κορυφή της επαγγελματικής πυραμίδας…” Ο μουσικοκριτικός Glyn Pursglove από το περιοδικό MusicWeb International (Ιούνιος 2010) έγραψε για την κυκλοφορία του CD με τα έργα για σόλο κιθάρα του συνθέτη Sergio Assad: “Πάντοτε αισθάνεται κανείς την ζωτικότητα της προσωπικής αφοσίωσης και την πειθαρχημένη ελευθερία στις ερμηνείες του. Ο Θάνος είναι ένας εντυπωσιακός σολίστ!”. O Timothy Smith γνωστός μουσικοκριτικός στο περιοδικό minor 7th (Νοέμβριος 2014) αναφέρει: “Ο Μήτσαλας παντρεύει όλα τα στοιχεία που συνιστούν την κορυφαία έκφραση της κιθάρας: πελώριες και υποβλητικές τονικές αποχρώσεις, μαεστρία παγκοσμίου κλάσης, και έναν μοναδικό προσωπικό ήχο…..Η πρόσφατη μουσική του προσφορά με τον τίτλο”Contemplation”, είναι πολύ απλά μια από τις τελειότερες ηχογραφήσεις που έχω συναντήσει στη σταδιοδρομία ως μουσικοκριτικός.”
Σπούδασε κλασική κιθάρα στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του διάσημου κιθαριστή Κώστα Κοτσιώλη, από όπου και αποφοίτησε ως υπότροφος και Αριστούχος με Α’ Βραβείο και Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Επίσης, σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά στην τάξη του Νίκου Σολομωνίδη (Αρμονία, Αντίστιξη, Φυγή- Ενορχήστρωση) ολοκληρώνοντας κάθε κύκλο σπουδής με τη μέγιστη βαθμολογία. Παρακολούθησε μεταδιπλωματικές σπουδές στην Ανώτατη Μουσική Σχολή της Κολωνίας/Άαχεν με καθηγητή τον Thomas Muller Pering (αποφοίτησε με τη μέγιστη διάκριση) και τέλος στο περίφημο Juilliard School της Νέας Υόρκης. Εκεί εξειδικεύθηκε στην Μπαρόκ μουσική κοντά στην κιθαρίστα Sharon Isbin και τον τσεμπαλίστα Lionel Party. Στη Νέα Υόρκη σπούδασε με πλήρη υποτροφία, προνόμιο που η σχολή Juilliard παρέχει σπάνια και σε ελάχιστους σπουδαστές της.
Σε ηλικία 14 ετών ηχογράφησε πλήρες ατομικό του ρεσιτάλ για την ΕΡΤ (σε πρόγραμμα υψηλότατων ερμηνευτικών απαιτήσεων), όπως και συνέπραξε ως σολίστ με συμφωνική ορχήστρα. Το διεθνές ντεμπούτο του έγινε στην Πολωνία δύο χρόνια αργότερα, όπου σε ηλικία 16 ετών ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία το Κονσέρτο Αρανχουέθ του Ροντρίγκο υπό τον Jan Wincenty Hawel και την Silesian Chamber Orchestra, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές από τους ειδικούς θεωρούμενος ως ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή μουσικά ταλέντα. Υπήρξε ο νεότερος νικητής στην ιστορία των διαγωνισμών Carrefour Mondial de la Guitar στην Μαρτινίκα (σε ηλικία 18 ετών), Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου (μόλις 15 ετών) και ομοίως ο νεότερος βραβευθείς στην ιστορία του διαγωνισμού Silesian Guitar Autumn (Πολωνία), αφού απέσπασε το 2ο βραβείο και ειδική διάκριση ως ο νεότερος φιναλίστ σε ηλικία 16 ετών.
Έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία και διεθνείς διακρίσεις σε ονομαστούς διαγωνισμούς όπως Carrefour Mondial de la Guitar (Μαρτινίκα), Stotsenberg (Parkening) International Guitar Competition (ΗΠΑ), Silesian Guitar Autumn (Πολωνία), Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, Sinaia Ιnternational Guitar Competition (Ρουμανία), κ.ά. Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, του Ιδρύματος Robert Nelson (HΠΑ) και επίσης κάτοχος της υποτροφίας και Βραβείου “Δημήτρης Σγούρος”.
Σημαντικοί σύγχρονοι συνθέτες (όπως S.Assad, G.Drozd, S.Iannarelli – μεταξύ άλλων) έχουν αφιερώσει έργα τους στον Θάνο. Στο ενεργητικό του έχει αρκετές πρώτες παρουσιάσεις έργων σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο: έργα των S.Assad, L.Brouwer, G.Drozd, S. Iannarelli, C.Domeniconi, J.Clerch, L.Nieto, Κ.Χίζαρη, M.Vissotsky, κ.ά. Η διάκριση του μάλιστα στο διαγωνισμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας στη Μαρτινίκα (1990) του χάρισε το προνόμιο να ερμηνεύσει σε Α ́ εκτέλεση το έργο ‘Le yeux de Num’ του γάλλου συνθέτη Luc Nieto σε τρεις διαφορετικές χώρες τα προσεχή έτη: Ελλάδα-Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου (1991), Κούβα-International Guitar Festival of Havana (1992) και Μαρτινίκα- Carrefour Mondial de la Guitar (1992). Επίσης, έχει ηχογραφήσει επανειλημμένα σε Ελληνικά και διεθνή ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα, όπως και συνεργάσθηκε με Ελληνικές και Ευρωπαϊκές ορχήστρες και οργανικά σύνολα (Silesian Chamber Orchestra, Συμφωνική Ορχήστρα Μουσικής Ακαδημίας ‘Franz Liszt’ Βουδαπέστης, Φιλαρμονική Ορχήστρα του Zabrze, Κουαρτέτο Εγχόρδων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Σόφιας, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Δημοτική Ορχήστρα θεσσαλονίκης, κ.ά.) υπό τη διεύθυνση σημαντικών αρχιμουσικών όπως Leo Brouwer, Θεόδωρος Αντωνίου, Josif Conta, Emir Saul, Άλκης Μπαλτάς, Jan Wincenty Hawel, Κάρολος Τρικολίδης, Christof Esher, Δημήτρης Αγραφιώτης, Slawomir Chrzanowskiego, κ.ά.
Ο Θάνος Μήτσαλας είναι γνωστός για την εξαιρετική ερμηνευτική του προσέγγιση στο προσωπικό ύφος των συνθετών κάθε εποχής. Το ρεπερτόριο του εκτείνεται από την Αναγέννηση μέχρι και τις πιο πρόσφατες συνθέσεις των σύγχρονων δημιουργών. Πολύ τακτικά παρουσιάζει πρωτότυπα έργα ή δικές του μεταγραφές σε έργα σημαντικών συνθετών, είτε ως σολίστ ή συμπράττοντας με διακεκριμένους μουσικούς σε ποικίλα σύνολα μουσικής δωματίου.
Έχει εμφανισθεί σε από κοινού συναυλίες με σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως Leo Brouwer, Assad Brothers, Costas Cotsiolis, David Russell, Vicente Amigo, Antonio Santiago Negro, και άλλους. Αξίζει να σημειωθεί πως το ρεπερτόριο του σε κονσέρτα κιθάρας με ορχήστρα περιλαμβάνει περισσότερα από 25 έργα. Το υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό του προφίλ συμπληρώνουν οι εμφανίσεις σε σημαντικά κέντρα μουσικής ανά τον κόσμο και σε αίθουσες όπως Alice Tully Hall –Lincoln Center of NY, Merkin Hall – NY, Hancock Auditorium – Los Angeles, Amadeo Roldan Auditorium – Havana, Pall Hall – Lincoln Center of NY, Queen’s Grand Theatre of Zhengzhou (Κίνα), Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, κ.ά. Εκτός από τακτική διδασκαλία σε master classes, συχνά είναι μέλος επιτροπής σε διαγωνισμούς ή σολίστ σε σημαντικά φεστιβάλ μουσικής όπως Aspen Music Festival (Κολοράντο-ΗΠΑ), Carrefour Mondial de la Guitar (Μαρτινίκα), Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου-Νάξου, Festival Internacional de Guitarra de Monterrey (Μεξικό), Silesian Guitar Autumn Festival- Tychy (Πολωνία), Festival de Cordoba (Ισπανία), Movimento Violao – Sao Paolo (Βραζιλία), Festival Internacional de Volcan – Colima (Μεξικό), Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Λάρνακας (Κύπρος), Shenyang International Guitar Festival (Κίνα), Gliwice International Guitar Festival (Πολωνία), Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ArtFest of AUBG (Βουλγαρία) , Yellow River International Guitar Festival – Zhengzhou (Κίνα), Zory International Guitar Festival (Πολωνία), «Δημήτρια»-Θεσσαλονίκη, Sinaia International Guitar Festival (Ρουμανία), Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου της Σαντορίνης, Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής της Ρόδου, Goche Delchev International Music Festival (Βουλγαρία) , «Δούμπεια» Διεθνή Μουσικά Σεμινάρια, Διεθνείς Μουσικές Ημέρες της HELEXPO, Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης, Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας, κ.ά.
To 2019 στο πλαίσιο του 35ουΔιεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου ο Θάνος κλήθηκε να συμμετάσχει μαζί με τους Assad Brothers – ως καταξιωμένος ερμηνευτής της εργογραφίας του θρυλικού κιθαριστή-συνθέτη Sergio Assad – σε μια μοναδική συναυλία αφιερωμένη στο διάσημο Duo και τη μουσική του Sergio Assad. Τον ίδιο χρόνο ο κορυφαίος συνθέτης τιμά τον Έλληνα καλλιτέχνη ως κύριο εκφραστή της μουσικής γραφής του, φιλοξενώντας τον ως “οικοδεσπότης” σε εκπομπή της SESC TV Live (Brazil) και σε συνεργασία με το φεστιβάλ Movimento Violao, σε ένα ειδικό αφιέρωμα για τη μουσική του.
Παράλληλα με την εκτενή καλλιτεχνική του δράση, διδάσκει κιθάρα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, το Ωδείο Βορείου Ελλάδος και το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας, όπου έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής επί σειρά ετών. Από την τάξη του έχει αποφοιτήσει πλειάδα διακεκριμένων φοιτητών, οι οποίοι σταδιοδρομούν επιτυχώς στον διεθνή καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό χώρο.
Από το 2008 έχει αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της δισκογραφικής του παρουσίας στην εργογραφία για σόλο κιθάρα, όπως και για κιθάρα με έγχορδα του Sergio Assad. Στις ηχογραφήσεις αυτές αποτυπώνονται μεταξύ άλλων και παγκόσμιες πρεμιέρες με έντονο κιθαριστικό αλλά και Ελληνικό ενδιαφέρον, όπως το Κονσέρτο Φαντασία «Μίκης» για κιθάρα και έγχορδα , το πορτρέτο του Έλι, το πορτρέτο του Σάντυ, “Φαντασία επάνω στον Επιτάφιο του Σείκιλου”, κ.ά. Η δισκογραφία του Θάνου Μήτσαλα στο σύνολο της έχει αποσπάσει κορυφαίες κριτικές από μεγάλες προσωπικότητες της μουσικής τέχνης και τον διεθνή ειδικό τύπο (ενδεικτική αναφορά: Sergio Assad, American Record Guide,Soundboard Magazine, Classical Guitar Magazine, κλπ). Περιλαμβάνει έργα των συνθετών J.S.Bach, N.D’Angelo, C.Domeniconi, E.Gismonti, S.Iannarelli, L.Legnani, M.Llobet, A.Piazzolla, J.Rodrigo, A.Tansman, F.Tarrega, M.C.Tedesco, G.Regondi, A.York και εκδίδεται αποκλειστικά από την Αμερικάνικη δισκογραφική εταιρεία ClearNote (OH). Εϊναι επίσης άξιο αναφοράς πως η ηχογράφηση του έργου Fantasia Carioca από το CD “Thanos Mitsalas plays music by Sergio Assad” (ClearNote -74412), έχει συμπεριληφθεί στο βιβλίο του Enrique Robichaud “Guitar’s top 100” με τις πιο επιλεγμένες και προτεινόμενες προς ακρόαση ηχογραφήσεις έργων κιθάρας στη διεθνή δισκογραφία.
O Θάνος ανήκει στην οικογένεια καλλιτεχνών της D’Addario & Company και χρησιμοποιεί τις χορδές EJ46FF Pro-Arte (Dyna/Carbon). H κιθάρα που χρησιμοποιεί στις εμφανίσεις του είναι κατασκευής Thomas Humphrey (1999) Spruce top/Millennium Model.
Εκπροσωπείται από το κορυφαίο καλλιτεχνικό γραφείο Dan Mac Daniel Management (Chicago).
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
1997-2001, Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, φωνητική, τζαζ τραγούδι στο τμήμα της
Βίκυς Αλμαζίδου – Απόφοιτος τμήματος
2018-2019, Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, τμήμα τζαζ μουσικής – Απόφοιτος τμήματος, Δίπλωμα
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
1996, Συμμετοχή στην ομάδα μουσικής του προγράμματος «Οι νέοι για την τέχνη», στο εναρκτήριο φεστιβάλ «Η Άθυτος της Αφύτου», στην Άθυτο Χαλκιδικής και στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης.
1997-2000, Τραγουδίστρια στην Ορχήστρα της ΕΡΤ 3 υπό την Διεύθυνση του μαέστρου κ. Άκη Γεροντάκη, για περισσότερες από 200 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.
2002-2003, Περιοδεία με τους «Antique» (Έλενα Παπαρίζου, Νίκος Παναγιωτίδης), σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Γερμανία.
2004-2019, Συμμετοχή σε προγράμματα διαφόρων μουσικών σκηνών.
2013-2018, Τραγουδίστρια στο Αlfredo’s Restaurant του Regency Casino Θεσσαλονίκης.
2018, Καθηγήτρια φωνητικής στη μουσική σχολή «LAB Music Education» της Λάρισας.
2019, Καθηγήτρια φωνητικής στο Ωδείο Καλαμαριάς «Μελωδία»
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Σεπτέμβριος 2012, Master Class “The Art of Singing” της Βίκυς Αλμαζίδου, στο “New Bulgarian Univercity” της Σόφιας.
Σεπτέμβριος 2013, Master Class “The Art of Singing” , pop-jazz singing, ethno-jazz, world music, της Βίκυς Αλμαζίδου, στο “New Bulgarian Univercity” της Σόφιας.
Σεπτέμβριος 2017, Master Class της Βίκυς Αλμαζίδου, στο “New Bulgarian Univercity” της Σόφιας.
Φεβρουάριος 2017, Συμμετοχή στο σεμινάριο του κ. Δημήτρη Τσάκα, «Ο αυτοσχεδιασμός στην τζαζ για όλα τα όργανα & τεχνικές σαξοφώνου».
Απρίλιος 2017, Συμμετοχή στο σεμινάριο του κ. Peter Salchev, «Speech Level Singing».
Φεβρουάριος 2018, Συμμετοχή στο σεμινάριο του κ Γιάννη Παπαδόπουλου, «Τζαζ Αυτοσχεδιασμός».
Φεβρουάριος 2019, Συμμετοχή στο σεμινάριο της κυρίας Sheila Jordan, «Η φωνή σαν όργανο και το όργανο σαν φωνή».
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Σεπτέμβριος 2013, Υποτροφία από τους καθηγητές: Βίκυ Αλμαζίδου και Prof. Milcho Leviev, για την απόδοσή της στο Master Class «The Art of Singing» , pop-jazz singing, ethno-jazz, world music, της Βίκυς Αλμαζίδου, στο “New Bulgarian Univercity” της Σόφιας.
Σεπτέμβριος 2017, Υποτροφία από τους καθηγητές: Βίκυ Αλμαζίδου, Prof. Milcho Leviev, Aaron Goldberg και Γρηγόρη Σημαδόπουλο, για την απόδοσλη της στο Master Class της Βίκυς Αλμαζίδου, στο “New Bulgarian Univercity” της Σόφιας.
2018, Υποτροφία από τους καθηγητές Βίκυ Αλμαζίδου και Γρηγόρη Σημαδόπουλο, του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης.
ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ
O Δημήτρης Aδάμ, ασχολείται με την σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική και τις εφαρμογές της μουσικής πληροφορικής, τόσο στο χώρο της εκπαίδευσης, όσο και στο χώρο της μουσικής δημιουργίας και παραγωγής. Σάν δημιουργός, έχει συνθέσει και παράξει έργο για καλλιτεχνικά δρώμενα, θέατρο, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις και διαφημίσεις. Σάν εκπαιδευτικός, έχει συνεργαστεί με εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς, όπως: το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσική Θεσσαλονίκης, τον OEEK, το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, το Νέο Ωδείο, το Μητροπολιτικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και άλλα. Στις εκπαιδευτικές δραστηριότητές του συμπεριλαμβάνονται: η τακτική αρθρογραφία σε περιοδικά, o σχεδιασμός εκπαιδευτικού υλικού, η διοργάνωση εκπαιδευτικών ημερίδων και καλλιτεχνικών events.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Sonic Intelligence (2003-2011) και μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής από το 2002.
Η Ζωή Αργυρίου ξεκίνησε τη μουσική της εκπαίδευση στο “Ωδείο Τρικάλων Tασία Κασιώλα” στην ηλικία των 11 ετών. Σπούδασε κλασικά κρουστά και ντραμς με τους Γ. Μακρυγιάννη και Σ. Ρέντη, με τον οποίο έλαβε το πτυχίο της, με βαθμό Άριστα 10. Σπούδασε, επίσης, ανώτερα θεωρητικά με τους Μ. Τσούβα, Π. Σπυρόπουλο και Α. Πλόκα και έλαβε πτυχίο Ειδικού Αρμονίας και Αντίστιξης. Παράλληλα, εισήχθη στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην τάξη Κλασικών Κρουστών του καθηγητή Α. Ιωάννου, με τον οποίο έλαβε το Δίπλωμά της, με βαθμό Άριστα 10.
Είναι απόφοιτη του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ειδίκευση στα Κλασικά Κρουστά και καθηγητή τον Α.Βασιλειάδη (βαθμός πτυχίου 9,12).
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κρουστών με τους Σ. Λάμπουρα, Μ. Τρανουδάκη, T. Milkov, F. Kumor, P. Lamprecht κ.α.
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ορχήστρες όπως η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Φιλαρμονική Αθηνών κ.ά.
Η Ελισσώ Γιαννούλη ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι θεατρολόγος με ειδίκευση στην παιδαγωγική του θεάτρου. Σπούδασε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και στο Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικο-παιδαγωγικής και μαθήματα υποκριτικής. Είναι εμψυχώτρια θεατρικών εργαστηρίων για παιδιά και ενήλικες και έχει πάρει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός.
Ο Γιάννης Γιαννουπλάκης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1994. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές το 2002 στο ακορντεόν με το Γιώργο Νεντίδη και αργότερα το 2006 στο Μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης με καθηγήτρια την Ελένη Καρπίδα.
Το 2013 φοίτησε στην ταξη πτυχίου στο Νέο Ωδείο Κεσσαλονίκης με καθηγήτρια την κα Χατζηαντωνίου. Το 2015 παίρνει Πτυχίο Αρμονίας με καθηγητή τον Γ. Θέμελη.
Πήρε μέρος σε διαγωνισμούς ακορντεόν αποσπώντας δύο βραβεία, πρώτο και δεύτερο αντίστοιχα. Σπούδασε Μουσικολογία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών. Από το 2013 είναι μαέστρος στην Χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Βορείου Ελλάδος.
Η Ειρήνη Γκόγκου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985, όπου πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών. Σπούδασε πιάνο (τάξεις Λουκίας Σβορώνου και Ινέσσας Παυλίδου), στη Μουσική Σχολή ΣΕΙΡΙΟΣ και παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα ανώτερα θεωρητικά (τάξη Δήμου Νικόπουλου). Είναι κάτοχος διπλώματος πιάνου (με Άριστα παμψηφεί και A’ Βραβείο εξαιρετικής επίδοσης) και των πτυχίων Αρμονίας Αντίστιξης και Φυγής (σε όλα με Άριστα).
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου και παιδαγωγικής οργάνου ενώ έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες τόσο ως σολίστ όσο και ως μέλος συνόλων Μουσικής Δωματίου. Παράλληλα με τη μουσική σταδιοδρομία της, σπουδές Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, με Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στη Διδακτική της Αγγλικής ως Ξένης/Διεθνούς Γλώσσας. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια θεωρητικών ενώ από το 2003 εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στη Μουσική Σχολή ΣΕΙΡΙΟΣ.
Ο Παναγιώτης Ελληνίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη με καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του από την Καστοριά και την Ήπειρο και από την μεριά της μητέρας του από την Πιερία, μεγάλωσε ακούγοντας παραδοσιακή μουσική. Σπούδασε Θεωρία και Αρμονία της μουσικής και κλαρινέτο σε Ωδείο για 6 χρόνια, όμως η αγάπη του για την παραδοσιακή μουσική τον είχε ήδη ωθήσει στην μελέτη του παραδοσιακού κλαρίνου. Αποτέλεσε μέλος της χορωδίας της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης ”Μαΐστορες της Μακεδονίας” υπό την διεύθυνση του κ. Περικλή Μαυρουδή. Παρακολούθησε μαθήματα Βυζαντινής μουσικής και θεωρίας των «μακάμ» με τον Παναγιώτη Δρακόπουλο για δυο χρόνια.
Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως επαγγελματίας μουσικός, παίζοντας σε μουσικά φεστιβάλ, δρώμενα, πανηγύρια, γλέντια και συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Σερβία, Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Αυστρία, Ελβετία και Κροατία). Το 2002 βραβεύτηκε στην Κροατία σε παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής με Α’ βραβείο παρουσίας. Έχει παίξει με μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες όπως οι Γιώργος Ξανθούλης, Γιάννης Ντομπρίδης, Νίτσα Τσίτρα, Παν. Δρακόπουλος, Δρόσος Κουτσοκώστας, «Μαΐστορες της Μακεδονίας», «Λωξάντρα», «Balkaneast» κ.ά.
Η σοπράνο Μαριλένα Ζουμπούλογλου γεννήθηκε στη Δράμα. Αποφοίτησε από τη σχολή Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Το 2019 πήρε το δίπλωμα μονωδίας από το Δημοτικό Ωδείο Δράμας, στην τάξη της Γκλαβοπούλου Χαρούλας, με βαθμό 10 «άριστα παμψηφεί».
Έχει εργαστεί ως ηθοποιός-μουσικός στις παιδικές παραστάσεις της Κάρμεν Ρουγγέρη και Χλόης Μάντζαρη στη Θεσσαλονίκη. Είναι ενεργό μέλος του φωνητικού συνόλου Voci Contra Tempo υπό τη διέυθυνση της Σοφίας Γιολδάση. Έχει πραγματοποιήσει ποικίλες συναυλίες σε Δράμα και Θεσσαλονίκη.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους : Άρη Χριστοφέλλη, Dwight Coleman, Δάφνη Ευαγγελάτου, Philip Forget, Μαρίνα Βουλογιάννη, Αγγελική Σαρόγλου, Δημήτρη Σωτηρίου, Παναγιώτη Αδάμ. Αυτή τη στιμή εργάζεται ως καθηγήτρια μονωδίας στο Μουσικό Εργαστήρι Γιαννιτσών και στη Μουσική Σχολή ΣΕΙΡΙΟΣ.
Η Εύα Ιεροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε γλωσσολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, μουσικοπαιδαγωγικά και βιολοντσέλο. Διδάσκει βιολοντσέλο και μουσική-θεατρική αγωγή σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Παράλληλα ασχολείται με την παραγωγή μουσικών και θεατρικών παραστάσεων με πρωταγωνιστές και συντελεστές μικρούς μαθητές, καθώς επίσης και με τη σύνθεση και παραγωγή εναλλακτικών συνθεμάτων για παιδιά.
Έχει εκδώσει πέντε μουσικά CD, με δική της μουσική και στίχους, και πέντε βιβλία για παιδιά. Το πρώτο της CD με τίτλο «Το Πράσινο Μούσκαρι-ό» παρουσιάστηκε με τη μορφή μουσικοθεατρικής παράστασης για παιδιά, από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, σε συνεργασία με τα οργανικά και φωνητικά σύνολα του Ωδείου Φίλιππος και τη χορευτική ομάδα του Δήμου Βέροιας, στα πλαίσια του θεσμού «η Ανθρώπινη Φωνή», με Καλλιτεχνική Διευθύντρια τη Σόνια Θεοδωρίδου (Μέγαρο Μουσικής Βέροιας, Απρίλιος του 2002). Το Νοέμβριο του 2008 το θεατρικό της έργο για παιδιά «Η Χώρα των Ονείρων» διακρίθηκε με τον πρώτο Έπαινο στο διαγωνισμό συγγραφής παιδικού θεατρικού έργου που διοργάνωσε η Ένωση Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ το βιβλίο της «Ο Άλλος μου Εαυτός» ήταν υποψήφιο για τα βραβεία ΔΙΑΒΑΖΩ 2010,και το παραμύθι της “Το Παγκάκι που Ήθελε να Γίνει Βάρκα” ήταν υποψήφιο για κρατικό βραβείο το 2014.
Τον Μάιο του 2009 η θεατρική ομάδα των δασκάλων Ημαθίας ανέβασε το έργο της «Η Χώρα των Ονείρων» στο Μέγαρο Μουσικής Βέροιας, σε σκηνοθεσία Ιππολύτης Μπάρκα, σκηνικά κοστούμια Τάσου Πρωτοψάλτου και μουσική Εύας Ιεροπούλου-Κώστα Μπραβάκη.
Τον Μάιο-Ιούνιο 2008, σε συνεργασία με τον «Όμιλο Φίλων Θεάτρου και Τέχνης Βέροιας», το έργο της «Ανεβάζουμε Παράσταση» (ένα έργο που γράφτηκε ειδικά για να παρουσιαστεί σε σχολικές αίθουσες) παίχτηκε σε όλα τα δημοτικά της Βέροιας, σε συνολικά 38 παραστάσεις.
Τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2011 από το θεατρικό σχήμα Ekfrassis ανέβηκε το έργο «Η Χώρα των Ονείρων μας» που παρουσιάστηκε σε μαθητές σχολείων στο Ντόρτμουντ, Ντύσελντορφ και το Βούπερταλ.
Το ίδιο έργο παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο-Δεκέμβριο του 2012 στη θεατρική σκηνή FIX σε σκηνοθεσία Αστέρη Πελτέκη.
Με το οικογενειακό μουσικό-θεατρικό σχήμα The Family Sound Machine έχει δώσει στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη τις Βρυξέλλες και πολλές πόλεις της Ελλάδας, παραστάσεις για παιδιά, βασισμένες στη δραματοποιημένη απόδοση των παραμυθιών της.
Συνεργάζεται τακτικά με τον πολυχώρο ΟΞΥΓΟΝΟ στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσιάζει προγράμματα σχετικά με τη μουσική, το παραμύθι και την ποίηση σε μικρά παιδιά και σε σχολικά τμήματα. Έχει συνεργαστεί με την Παιδική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς στην παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ποίηση, με το Future Library στις καλοκαιρινές του εκστρατείες καθώς και με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα, παρουσιάσεις βιβλίων και πλήθος μουσικών εκδηλώσεων.
Με τον Fil Ιερόπουλο έχουν οργανώσει το σύνολο ηλεκτρονικής μουσικής «Χρώματα» και σε συνεργασία με Έλληνες και ξένους μουσικούς έχουν εκδώσει το CD με ηλεκτρονικές μπαλάντες «Chromata».
Η Παρασκευή Καδαλά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1997, όπου ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα βιολιού σε ηλικία τεσσάρων ετών, στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος ( τάξη Γ. Συμεωνίδη) και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Κ. Βοζίκη) απ’ όπου και πήρε με Άριστα το δίπλωμά της.
Έχει συμμετάσχει σε ρεσιτάλ και συναυλίες, τόσο ως σολίστ όσο και ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιεί το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και παράλληλα, πραγματοποιεί την φοίτησή της στο τμήμα «Λογιστικής και Πληροφοριακών Συστημάτων» της Θεσσαλονίκης.
Η Αγγελική Καραδαγλή γεννήθηκε το 2001 στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας. Από το 2004 ζει στην Πτολεμαΐδα. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία 6 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας όπου φοιτούσε μέχρι το 2018. Μετά από 5 χρόνια ενασχόλησης με την κιθάρα και 6 χρόνια με το βιολί, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το σαξόφωνο μέσω της Φιλαρμονικής Μπάντας της Πτολεμαΐδας υπό τη διεύθυνση του Αργύρη Σαλαγκιώτη. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 είναι μαθήτρια της τάξης σαξοφώνου του Θεόφιλου Σωτηριάδη.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σαξοφώνου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με διακεκριμένους σαξοφωνίστες,μεταξύ των οποίων οι Claude Delangle, Jean Marie Londeix, Mimmo Malandra, Sarah Markham, George Port, John Sampen και Asya Fateyeva.
Το 2016-17-18 έλαβε μέρος στην 4η, 5η και 6η Συνάντηση Σαξοφώνου στη Λάρισα, όπου συμμετείχε στους διαγωνισμούς και διακρίθηκε με το 3ο, 2ο και 1ο βραβείο αντιστοίχως στην κατηγορία της. Είναι απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.
Ο Δημοσθένης Κουτουνίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998.
Είναι κάτοχος πτυχίου αρμονίας και αντίστιξης με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Δήμο Νικόπουλο. Σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ από το 2016 στην κατεύθυνση σύνθεσης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διάσημους συνθέτες από όλο τον κόσμο. Διδάσκει θεωρητικά, σολφέζ και αρμονία στη Μουσική Σχολή ΣΕΙΡΙΟΣ από το 2019.
Ο Κωνσταντίνος Μητσιγκόλας γεννήθηκε στη Νάουσα το 1984. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπούδες σε ηλικία 18 χρονών στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων και δύο χρόνια αργότερα συνέχισε στο Δημοτικό Ωδείο Νάουσας, με καθηγητή τον κ. Θάνο Μήτσαλα. Το 2009 πήρε το πτυχίο κιθάρας με βαθμό «Άριστα παμψηφεί» με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Θάνο Μήτσαλα και πτυχίο ειδικού αρμονίας με βαθμό «Άριστα» με καθηγητή τον κ. Χρήστο Φωτόπουλο. Το 2010 εισήχθη στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη διπλώματος του κ. Μήτσαλα από όπου και αποφοίτησε το 2013 με βαθμό «Άριστα».
Έχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε διεθνή φεστιβάλ κιθάρας οπού παρακολούθησε Master Classes με διεθνούς φήμης σολίστες μεταξύ των οποίων οι L. Brouwer, K. Kοτσιώλη, A. Desiderio, Z. Dukic, T. Müller Pering, M. Dylla, R. Gallen, S. Prieto, Α. Μουζουράκη, Φ. Κουτσοθόδωρο και Μ. Κονταξάκη. Διατηρεί ενεργή καλλιτεχνική δραστηριότητα με σόλο ρεσιτάλ και συμμετοχή σε σχήματα μουσικής δωματίου με συναυλίες σε Θεσσαλονίκη (Μέγαρο Mουσικής, Κρατικό Ωδείου), Νάουσα ( Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, Εστία Μουσών), Ιωάννινα (Πολιτιστικό Κέντρο Ιωαννίνων, Πνευματικό Κέντρο Ανατολής ), Σέρρες (Αίθουσα εκδηλώσεων Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών) κ.α.
Από το 2008 εργάζεται ως δάσκαλος κιθάρας σε δημοτικά και ιδιωτικά ωδεία και από το 2014 συνεργάζεται με τη Μουσική Σχολή ΣΕΙΡΙΟΣ.
Ο Βασίλης Μπουτόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992 και άρχισε τις μουσικές του σπουδές στο πιάνο σε ηλικία 5 ετών με δάσκαλο τον Χρήστο Ξανθό. Σε ηλικία 10 ετών έδωσε το πρώτο προσωπικό ρεσιτάλ στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε στο Μουσικό Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης και πήρε το πτυχίο αρμονίας το 2007 και το πτυχίο πιάνου το 2009 με άριστα παμψηφεί και δασκάλους τον Δήμο Νικόπουλο και την Ινέσσα Παυλίδου αντίστοιχα. Το 2015 πήρε δίπλωμα πιάνου με Α’ Βραβείο, τελειώνοντας έτσι τις σπουδές του.
Πήρε μέρος σε πολλά σεμινάρια και σε σχήματα μουσικής δωματίου και έχει δώσει ρεσιτάλ στην Κύπρο και την Ελλάδα.
Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Μουσικών σπουδών στο ΑΠΘ στην κατεύθυνση Μουσικολογίας/Μουσικοπαιδαγωγικής και εργάζεται ως δάσκαλος πιάνου στο Ωδείο Σύνθεση και στο Μουσικό Σχολείο Σείριος.
Ο Παναγιώτης Μπουτόπουλος γεννήθηκε το 1951. Έχει πτυχίο και δίπλωμα κιθάρας, πτυχίο αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας. Από το 1978 έως το 1983 εργάστηκε στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος, 1983 -1987 στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, 1992-1999 καλλιτεχνικός διευθυντής στη μουσική σχολή της Αλεξάνδρειας, 1983-1994 καθηγητής κιθάρας στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, 1998-2003 καλλιτεχνικός διευθυντής στη μουσική σχολή του Δήμου Πλατέος Ημαθίας και από το 1997 έως και σήμερα καλλιτεχνικός διευθυντής του μουσικού σχολείου ΣΕΙΡΙΟΣ στη Θεσσαλονίκη.
Ανάμεσα στις δραστηριότητές του συμπεριλαμβάνονται ρεσιτάλ κιθάρας σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Αλεξάνδρεια, Βόλο, Πολύγυρο, παρουσίαση μουσικών συνόλων σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξάνδρεια, καθώς και ηχογραφήσεις για τα τοπικά ραδιόφωνα και την τηλεόραση, και σεμινάρια κιθάρας στο διεθνές φεστιβάλ του Βόλου από το 1983 έως και το 2003. Το 1992 δημιούργησε το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής και της Τέχνης και διοργάνωσε έως το 1999 σαράντα περίπου συναυλίες και σεμινάρια, καθώς και τον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας σε συνεργασία με τον Δήμο της Αλεξάνδρειας.
Είναι επίσης παραγωγός μουσικών εκπομπών σε σε διάφορα ραδιόφωνα. Από το 2005 έως και σήμερα διατελεί καλλιτεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος του προγράμματος σπουδών του Ωδείου Ανδρέα Γερολέμου στη Λάρνακα και από το 2011 καλλιτεχνικός διευθυντής στην Αλεξάνδρειο Μουσική Σχολή.
Η Νεφέλη Μπραβάκη σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου ειδικεύτηκε στη σύνθεση, με καθηγητή τον συνθέτη Γιώργο Κυριακάκη. Οι σπουδές τις περιλαμβάνουν τη διεύθυνση ορχήστρας (Μίλτος Λογιάδης) καθώς και πιάνο (Χρήστος Νούλης). Η εργογραφία της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
- τη σύνθεση σύγχρονης μουσικής που έχει εκτελεστεί σε φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,
- έργα για το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας.
- musical σε συνεργασία με την Εύα Ιεροπούλου
Σήμερα, έχει την αποκλειστική επιμέλεια τριών Χορωδιών Musical με πάνω από 150 μαθητές, με τις οποίες έχει πραγματοποιήσει δεκάδες παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, λαμβάνοντας διακρίσεις.
Ο Μιχάλης Νήττας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ. Έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα στο Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου, ενώ αυτήν την περίοδο ολοκληρώνει τη Διδακτορική του Διατριβή στον Υπολογιστικό Ηλεκτρομαγνητισμό στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.
Ξεκίνησε να μαθαίνει μουσική σε ηλικία 7 ετών. Μετά από τρία χρόνια αρμόνιο, άρχισε να μαθαίνει μπουζούκι με δάσκαλο τον Κώστα Ματσίγκο στην αρχή και στη συνέχεια με τον Δημήτρη Ατζέμη. Σε ηλικία 13 χρονών, ξεκίνησε κλασσικό πιάνο με δασκάλα την Φανή Καραγιάννη, ενώ μετά από ένα χρόνο μπήκε και στο Ειδικό Αρμονίας με καθηγητή τον Κώστα Τσούγκρα. Παράλληλα παίζει πιάνο, ηλεκτρικό μπάσο και τραγουδάει σε διάφορες μπάντες, με ρεπερτόριο κυρίως ελληνικό ροκ και έντεχνο τραγούδι.
Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη Blues-Rock μουσική των δεκαετιών ’60 και ’70. Έπαιξε για αρκετά χρόνια πλήκτρα σε μπάντα (ηλεκτρική κιθάρα, μπάσσο, ντραμς, πλήκτρα, φωνή), με την οποία πραγματοποιήσαν αρκετές εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε (μπουζούκι, τραγούδι) στο «Ευρύτερο Πολεοδομικό Συγκρότημα» (μπουζούκι, κιθάρα, μπαγλαμάς, βιολί, τουμπερλέκι), μια μπάντα με την οποία έπαιζαν κομμάτια των Β. Τσιτσάνη, Μ. Χιώτη, Ν.Παπάζογλου, Σ. Μάλαμα, Α. Πάνου, Μ. Βαμβακάρη και άλλων.
O Δήμος Νικόπουλος είναι Καθηγητής Θεωρητικών της Μουσικής. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964. Σπούδασε κιθάρα και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης το διάστημα 1984-1987 και κατόπιν στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Το 1992 διορίστηκε καθηγητής μουσικής στο Γυμνάσιο-Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, θέση την οποία κρατά μέχρι σήμερα. Από το 1994 μέχρι και σήμερα διδάσκει Ανώτερα Θεωρητικά, Ιστορία και Μορφολογία της Μουσικής στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Από το 1998 μέχρι και σήμερα είναι καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών στο Ωδείο Σείριος.
Η Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου γεννήθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη όπου ξεκίνησε σε ηλικία 7 ετών τις μουσικές τις σπουδές στο πιάνο. Σε ηλικία 12 ετών άρχισε να ασχολείται παράλληλα και με τα drums συνεχίζοντας ταυτόχρονα και τα θεωρητικά κατακτώντας και το πτυχίο φυγής ( fuga ) με βαθμό άριστα. Το 2005 εισήχθη στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από όπου αποφοίτησε το 2010 ενώ το 2012 κατέκτησε και τη βεβαίωση στα drums με άριστα παμψηφεί. Το 2011 και το 2014 ήταν αναπληρώτρια σε σχολεία δημόσιας εκπαίδευσης ενώ από το 2016 εργάζεται ως δασκάλα drums στη μουσική σχολή ¨Σείριος¨.
Η Ξανθίππη Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Έχοντας αποφοιτήσει από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού, διδάσκει Σύγχρονο και Κλασσικό Χορό.
Το 2007 δημιούργησε την ομάδα σύγχρονου χορού «L.Reducta Dance Project» και έχοντας ως βασικό στοιχείο των δράσεων της την κίνηση, δημιουργεί παραστάσεις, performances, video dance και συνεργάζεται με καλλιτέχνες, ηθοποιούς, μουσικούς, εικαστικούς, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε project.
Στις δράσεις της συγκαταλέγονται τα: Ylang-Ylang, Beautesque, Beautesque 2, I am 3, Aστικό Σύμπλεγμα, Prêt à Porter , Κύκνειο Χάσμα, Έκτακτη Σύναξη, Antilogue’s Graveyard, Anti-Monologue, Dr. Manipulator κ.ά.
Το 2017 βραβεύτηκε στο διεθνές φεστιβάλ ‘Coorpi Festival (La Danza in 1 Minuto) στο Τορίνο ύστερα από επιλογή του AVDP (Athens Video Dance Project), για το Prêt à Porter, video dance της παράστασης-performance «Κύκνειο Χάσμα» που παρουσιάστηκε και στο Bensousan Han.
Τα videos της ομάδας παρουσιάστηκαν σε διάφορα φεστιβάλ όπως: Athens Video Dance Project (Αθήνα), TCI (Θεσσαλονίκη), Dance Days Chania (Κρήτη), International Video Dance Festival (Βουργουνδία), Screendance Festival (Στοκχόλμη), Off Europa (Δρέσδη-Λειψία-Βερολίνο), Cinedans (Άμστερνταμ), Loikka (Ελσίνκι) κ.ά.
Η Ινέσσα Παυλίδου γεννήθηκε στην Αρμενία το 1955 και αντιπροσωπεύει τη Ρωσική πιανιστική σχολή. Άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών και συνέχισε τις σπουδές τις στο ανώτατο κονσερβατόριο της Αρμενίας, στην τάξη του S. Saradzev, ενός από τους μαθητές του διάσημου Savsinsky και Neuhaus. Το 1979 αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί με τέσσερις ειδικότητες (σολίστ πιάνου, συνοδεία, καθηγητής, μουσική δωματίου).
Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Μόσχα, τις οποίες ολοκλήρωσε το 1982. Άρχισε την καλλιτεχνική της δραστηριότητα με πολυάριθμες συναυλίες, ατομικά ρεσιτάλ και συνοδείες στη Σοβιετική Ένωση και το εξωτερικό.
Το 1993 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και συνέχισε τη διδασκαλία πιάνου σε πολυάριθμους μαθητές που διακρίθηκαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό. . Όλα αυτά τα χρόνια, έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης και στη Μουσική Σχολή ΣΕΙΡΙΟΣ.
H Σίλβι Πλαγκαρίτσα ξεκίνησε μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Ρεθύμνου μαθαίνοντας φλάουτο και θεωρητικά. Απέκτησε το πτυχίο Αρμονίας από το Δημοτικό Ωδείο Ν. Προποντίδας με καθηγητή τον Θεόδωρο Γκρούνη, ενώ είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ειδίκευση στην κατεύθυνση εκτέλεσης και ερμηνείας φλάουτου, με καθηγήτρια την Κ. Τσεντς.
Παράλληλα εξέφρασε ιδιαίτερη αγάπη και ενδιαφέρον για τη Διδακτική της Μουσικής κυρίως για την προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία. Σήμερα εργάζεται για αξιόλογους εκπαιδευτικούς φορείς της πόλης προσφέροντας ποικίλο διδακτικό (διδασκαλία οργάνου, μαθήματα θεωρητικών, μουσικοθεατρική αγωγή, για προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία).
Η Λουκία Σβορώνου γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι διπλωματούχος πιάνου του Ωδείου Πειραϊκού Συνδέσμου της τάξης Γ Μάνεση και πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ.
Από το 1988 διδάσκει ως μουσικός στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και από το 1995 έως σήμερα διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων που αφορούν μουσικοπαιδαγωγικά θέματα, διδακτική του πιάνου , μουσικοθεραπεία, καθώς και θεατρικά εργαστήρια.
Κατά καιρούς, μέλος χορωδιών επί σειρά ετών (Χορωδία Θεσσαλονίκης, Χορωδία ΑΠΘ, Χορωδία Πανεπιστημίου Αθηνών). Τα τελευταία 10 χρόνια με το σύνολο «Μουσικές του κόσμου» του Μουσικού σχολείου Θεσσαλονίκης ανέβασε μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε χώρους της Θεσσαλονίκης, τις οποίες ενορχήστρωσε, σκηνοθέτησε , και επιμελήθηκε με την Ε. Καρπίδα συνιδρύτρια του συνόλου.
Η Σοφία Σιαρλίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1993. Οι πρώτη επαφή που είχε με την μουσική εκπαίδευση ξεκίνησε από την ηλικία 4 ετών και αργότερα ασχολήθηκε με το πιάνο. Μαθήτευσε με την Ινέσσα Παυλίδου, τον Παύλο Δημητριάδη και τον Ίγκορ Πέτριν. Είναι απόφοιτη του πανεπιστημίου Μακεδονίας του τμήματος Μουσικής επιστήμης και τέχνης με ειδίκευση στη παιδαγωγική της μουσικής και τις εφαρμοσμένες μουσικές επιστήμες. Το καλλιτεχνικό όργανο των σπουδών της ήταν το πιάνο στο οποίο μαθήτευσε στην τάξη του Ίγκορ Πέτριν.
Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια πιάνου με πιανίστες όπως οι Yuri Bogdanov, Lilia Boyadjieva, Agathe Leimoni, Daniele Petralia,Kellig Matitjahu. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια που αφορούν την εκπαίδευση όπως και συνέδρια της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση, το 9ο Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο, το Συνέδριο στη Γενική και Ειδική Εκπαίδευση, και το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο: Εκπαιδευτική Ηγεσία, Αποτελεσματική Διοίκηση και Ηθικές Αξίες. Κατά την διάρκεια των σπουδών της στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας συμμετείχε με την τάξη του Ίγκορ Πέτριν σε πολυάριθμες συναυλίες καθώς και σε σύνολα μουσικής δωματίου. Με την μακροχρόνια επίβλεψη της Ινέσσας Παυλίδου συμμετείχε σε ποικίλες συναυλίες και σεμινάρια πιάνου. Μέσω των σπουδών της με την Ινέσσα Παυλίδου εξειδικεύτηκε σε παιδαγωγικά ζητήματα πιάνου καθώς και στην τεχνική του Πιάνου.
Η Μαρία Σταυρούλια γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία έξι ετών. Το 2007 αποφοίτησε με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» –τάξη πιάνου Ινέσσας Συμονίδου. Συμμετείχε ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια πιάνου, με καθηγητές τους: Μ. Kellig, Μ. Τιρίμο, Γ. Θυμή, Μ. Αστεριάδου, Δ. Τουφεξή, Π. Γεωργιάδη και S. Sarajyan. Παρακολούθησε κύκλο σεμιναρίων Μουσικοπαιδαγωγικής Επιμόρφωσης με καθηγητές τους Π. Λιάτσου, Λ. Αγγουριδάκη, Χ. Παπανικολάου και Γ. Μιχαήλ.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε ρεσιτάλ πιάνου στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και σε ομαδικές συναυλίες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στη Θερινή Μουσική Ακαδημίαα. Εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου.
Η Αδαμαντία Στράφκου είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ειδίκευση βιολοντσέλου στην τάξη του κ. Πάτρα Δημήτρη.
Επίσης, είναι κάτοχος Διπλώματος Βιολοντσέλου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας της τάξης του κ. Χρήστου Κόζαλη. Έχει υπάρξει μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, MOYSA, μέσω της οποίας έχει λάβει μέρος σε σημαντικά project.
Από τον Σεπτέμβριο του 2017 μέχρι και σήμερα διδάσκει βιολοντσέλο στην Μουσική Σχολή ΣΕΙΡΙΟΣ στο Ρετζίκι.
Η Αδαμαντία Στράφκου είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ειδίκευση βιολοντσέλου στην τάξη του κ. Πάτρα Δημήτρη.
Επίσης, είναι κάτοχος Διπλώματος Βιολοντσέλου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας της τάξης του κ. Χρήστου Κόζαλη. Έχει υπάρξει μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, MOYSA, μέσω της οποίας έχει λάβει μέρος σε σημαντικά project.
Από τον Σεπτέμβριο του 2017 μέχρι και σήμερα διδάσκει βιολοντσέλο στην Μουσική Σχολή ΣΕΙΡΙΟΣ στο Ρετζίκι.
Η Ίγγα Συμονίδου γεννήθηκε το 1979 στο Ερεβάν της Αρμενίας και ξεκίνησε βιολί σε ηλικία 6 ετών στο τοπικό Μουσικό Σχολείο Tchaikovsky για ταλαντούχα παιδιά, έχοντας ως καθηγητή τον πατέρα της, Στέφανο Συμονίδη.
Έκανε την πρώτη της εμφάνιση ως σολίστ σε συναυλίες στην Αρμενία και Γερμανία όταν ήταν μόλις 9 ετών. Σε αυτή την ηλικία σχημάτισε μαζί με άλλους μαθητές του σχολείου ένα μουσικό τρίο, το οποίο ασχολήθηκε σοβαρά με τη μουσική δωματίου και πραγματοποίησε πολλές συναυλίες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.Σε ηλικία 11 ετών απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο (GrandPrix) για νέους μουσικούς. Στην Αρμενία και ένα χρόνο αργότερα, το Α’ Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό PremioMozart στη Μπολόνια της Ιταλίας. Έκανε πολλές ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και εμφανίστηκε στην τηλεόραση σε Αρμενία, Ιταλία και Ελβετία.
Το 1993 η οικογένεια της εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, όπου συνέχισε τις Σπουδές της στο Ωδείο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, με δάσκαλο πάντα τον πατέρα της. Το 1997 πήρε το δίπλωμά της με άριστα παμψηφεί, Α’ Βραβείο και την ιδιαίτερη διάκριση «Χρυσό Μετάλλιο». Έπειτα συνέχισε τις σπουδές της στη Γερμανία, στο Musikhochschule της Κολωνίας και ειδικεύτηκε στην Καλλιτεχνική Εκπαίδευση Μουσικών Οργάνων. Αποφοίτησε το 2001 με τον ακαδημαϊκό τίτλο του διπλωματούχου μουσικού. Ένα χρόνο μετά συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Εικαστικών Τεχνών Βιέννης, τις οποίες ολοκληρώνει τον Ιανουάριο του 2003. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της, οι καθηγητές που την καθοδηγούσαν ήταν οι διάσημοι σολίστ βιολιού, όπως οι: M. Martin, V. Tretjakov, E. Zinkowsky, Z. Bron, D. Schwarzberg και R. Ricci.
Επίσης συμμετείχε στο International Musikstfeivalστο Mainz, στο Thuringen της Γερμανίας και στο Soesterberg της Ολλανδίας, όπου συνεργάστηκε με σπουδαίες προσωπικότητες του χώρου όπως ο V. Lobanov και Y. Smirnow ως σολίστ και σχήματα μουσικής δωματίου. Συνεχίζει τις εμφανίσεις της σε πολλές σημαντικές αίθουσες της Ελλάδος και της Ευρώπης.
Ο Δημήτρης Τολιάδης γεννήθηκε στην Καστοριά το 1993. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική από νεαρή ηλικία, με καθηγήτη τον Ιωάννη Ζορπίδη στα θεωρητικά και την κιθάρα. Το 2011 ξεκινά να φοιτά στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ στην κατεύθυνση της Μουσικολογίας όπου και συνεχίζει τις σπουδές του. Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Νίκου Σολομωνίδη, παίρνοντας τα πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης με βαθμό «Άριστα». Το 2013 εισήχθη στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης μετά από επιτυχής εισαγωγικές εξετάσεις, στην τάξη του Θάνου Μήτσαλα, όπου τον Ιούνιο του 2016 πήρε Πτύχιο Κιθάρας με βαθμό 9,25 «Λίαν Καλώς», και σήμερα φοιτεί στην τάξη του Διπλώματος.
Έχει παρουσιάσει σόλο ρεσιτάλ και μουσικής δωματίου, σε διάφορες αίθουσες (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη», Δημοτικό Ωδείο «Εστία Μουσών» Νάουσας κ.ά.)
Έχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε Φεστιβάλ Κιθάρας (Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, Δούμπεια Διεθνή Φεστιβάλ, Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Πάφου) παρακολουθώντας Master Classes από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους κιθαριστές, όπως Leo Brouwer, Κώστας Κοτσιώλης, Aniello Desiderio, Zoran Dukic, Μιχάλης Κονταξάκης, Marco Tamayo Susana Prieto, Αλέξης Μουζουράκης, Sabrina Vlaskalic κ.ά. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα παλαιάς μουσικής με τον βιολοντσελίστα Δήμο Γκουνταρούλη και τον τσεμπαλίστα Μάρκελλο Χρυσικόπουλο.
Ο Κωνσταντίνος Τσιγγένης ξεκίνησε τα μαθήματα κλασικής κιθάρας σε ηλικία 7 ετών με τον Ι. Βύρλιο. Στο μουσικό σχολείο Πτολεμαΐδας διδάχθηκε από τους Ι. Αναγνωστόπουλο, Ι. Ανδρόνογλου, Η. Κασαμάκη, Χ. Κουτσουμπίδη και Σ. Σιόλιο.
Φοίτησε στην τάξη της Κορίνας Βουγιούκα (Ιόνιο Πανεπιστήμιο) και είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΠΑΜΑΚ), με καλλιτεχνικό αντικείμενο την κιθάρα, στην τάξη της Έλενας Παπανδρέου.
Από το 2015 παρακολουθεί μαθήματα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην τάξη του Θάνου Μήτσαλα, όπου τον Ιανουάριου του 2019 πήρε το πτυχίο του με βαθμό Άριστα, και συνεχίζει για το δίπλωμά του.
Ο Στέλιος Φραγκόπουλος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική παρακολουθώντας μαθήματα κλασσικής κιθάρας. Στα 16 του χρόνια συνέχισε την εκπαίδευση του πάνω στην ηλεκτρική κιθάρα στο τμήμα μοντέρνας μουσικής του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εκπαιδεύεται πάνω στην ηχοληψία στο στούντιο «Αγροτικόν» του μουσικοσυνθέτη και τραγουδιστή Νίκου Παπάζογλου.
Ζώντας για μια δεκαετία εκτός Ελλάδος, έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Μοντέρνας Μουσικής του Thames Valley University στο Λονδίνο Έχει μοιραστεί τη σκηνή με τον Sam Kelly (5 φορές UK Blues Drummer) καθώς και με τη Nikki Lamborn (διεθνώς αναγνωρισμένη blues/rock τραγουδίστρια και συνεργάτιδα της Dame Shirley Bassey).
Διδάσκει ηλεκτρική blues- rock κιθάρα στη Μουσική Σχολή και το Ωδείο ΣΕΙΡΙΟΣ, στο Ωδείο Βόρειου Ελλάδος, στο Αστρινίδειο Ωδείο-Σαμαρά και στο Αριστοξένειο Ωδείο στο Δήμο Δέλτα.
Ο Ματθαίος Χάιδος γεννήθηκε το 1994 στη Θεσσαλονίκη. Από την ηλικία των 7 ετών ξεκίνησε μαθήματα κλαρινέτου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης το 2017, με υπεύθυνο Καθηγητή τον Κ. Καζίκο. Παράλληλα με τις μουσικές του σπουδές έχει αποφοιτήσει ως Αρχαιολόγος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Έχει συμμετάσχει σε διάφορους διαγωνισμούς, λαμβάνοντας αξιόλογα σχόλια και έχει διακριθεί για την πορεία του ως καλλιτέχνης. Επίσης, έχει συμμετάσχει στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης, στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος, σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και σε συναυλίες φιλανθρωπικού σκοπού. Σήμερα εργάζεται ως καθηγητής στην Μουσική Σχολή ΣΕΙΡΙΟΣ και στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Ο Αλέξανδρος Χαλκιάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Η ενασχόληση του με την μουσική ξεκίνησε στην ηλικία των 7 ετών. Αρχικά μαθήτευσε στην τάξη κλασικής κιθάρας του Ι. Λιπαρίνη. Από το 2008 μαθήτευσε στην τάξη της Ε. Παπανδρέου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και του Θ. Μήτσαλα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Το 2010 πήρε πτυχίο Αρμονίας φοιτώντας στην τάξη Ανώτερων Θεωρητικών του Ι. Γκουράνη. Παράλληλα το 2010 πέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (ΚΩΘ) από όπου το 2015 απέκτησε Πτυχίο Κλασικής Κιθάρας στην τάξη του Α. Μήτσαλα με βαθμό «Άριστα». Έχει παρακολουθήσει ως ενεργό μέλος πλήθος σεμιναρίων Κλασικής Κιθάρας με τους Κώστα Κοτσιώλη, Αντιγόνη Γκόνη, Timo Korhonen, Oscar Ghiglia, Sergio & Odair Assad, Ricardo Gallen.
Το 2013 αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με κατεύθυνση Ευρωπαϊκής (Κλασικής) Μουσικής. Το 2016 απέκτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Μεταπτυχιακό Δίπλωμα με τίτλο «Επικοινωνία και Πολιτισμός» και ειδίκευση στην Πολιτιστική Διαχείριση εκπαιδευτικών και πολιτισμικών οργανισμών.
Στη Μουσική Σχολή ΣΕΙΡΙΟΣ διδάσκει από το 2017. Συνεργάζεται επίσης με το Ωδείο Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη και το Νέο Ωδείο Έδεσσας, ενώ παράλληλα διδάσκει ως καθηγητής σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.