ΣΕΙΡΙΟΣ λογοτυπο λευκο 11
Ιεροπουλου α/μ

εύα

ιεροπούλου

Στο μάθημα της μουσικής προπαιδείας τα παιδιά έρχονται σε επαφή με όλα τα μουσικά όργανα, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους, διασκεδάζοντας παράλληλα μέσα από παιχνίδια. Ακόμη στο μάθημα τούς δίνεται η ευκαιρία τραγουδώντας να συσχετίσουν τη μουσική με το λόγο, το γλωσσικό ρυθμό καθώς και να αντιληφθούν μουσικές έννοιες με βιωματικό τρόπο.

Μονοκονδυλια14

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΜΗΜΑ BABY
3-4 ΕΤΩΝ (με γονείς)

γνωριμία με τον κόσμο της μουσικής

Στην τρυφερή ηλικία των 3-4 χρόνων το παιδί συχνά αισθάνεται τους χώρους μακριά από τα οικεία πρόσωπα ξένους ή εχθρικούς. Η πιο εύκολη και ομαλή εισαγωγή λοιπόν, στο δρόμο της μουσικής είναι η «συνδιδασκαλία» με κάποιον από τους γονείς.

Όσο για το γονιό, θα έχει τη χαρά να δει από κοντά τα πρώτα βήματα του παιδιού του στο μαγικό κόσμο της μουσικής και να χαλαρώσει παίζοντας και μαθαίνοντας μαζί του.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

ο χώρος του Ωδείου λειτουργεί ως προέκταση του σπιτιού,
το παιδί βλέπει το γονιό να συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία της μάθησης, αποτελώντας ένα ζωντανό παράδειγμα,
το παιδί ακολουθεί οδηγίες και συμμετέχει σε ομαδική δραστηριότητα με τον πιο φυσικό τρόπο,
το παιδί μοιράζεται με το συνοδό-γονιό τη χαρά, τη γαλήνη και την εσωτερική ηρεμία που προσφέρει το μάθημα της μουσικής.
Μονοκονδυλια11

ΤΜΗΜΑ
ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΑΠΟ 4 ΕΤΩΝ

Α’ ΕΤΟΣ

4-6 ετών (χωρίς καθήκοντα για το σπίτι)

Η πρώτη επαφή με τη μουσική δεν μπορεί παρά να είναι ένα συνεχές μελωδικό, ρυθμικό και κινητικό παιχνίδι. Τα μεταλλόφωνα μας βοηθούν να βάλουμε ήχους στα παραμύθια και τα στιχάκια μας, τα κρουστά Orff, μας κρατούν το ρυθμό και οι αιώνια λατρεμένες μελωδίες των μεγάλων μουσουργών ντύνουν το χορό μας.

ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ:

εξασκούμε το αυτί, τη φωνή, τις λεπτές κινητικές μας δεξιότητες, γράφουμε παραμύθια στίχους, τους βάζουμε μουσική,
γινόμαστε μια ομάδα, μια παρέα, μια οικογένεια και δουλεύουμε ομαδικά και αγαπημένα,
μαθαίνουμε να σεβόμαστε την ομάδα, αλλά και τον καθένα ξεχωριστά.
Μονοκονδυλια 10

Β’ ΕΤΟΣ

Τη δεύτερη χρονιά τα παιδιά αποκτούν μεγαλύτερη εξοικείωση με το μουσικό κείμενο (παρτιτούρα) και, καθώς από τον επόμενο χρόνο θα αρχίσει η εκμάθηση συγκεκριμένου οργάνου, εισάγεται η έννοια της μελέτης στο σπίτι.

Τη χρονιά αυτή τα παιδιά θα γνωρίσουν από κοντά τα μουσικά όργανα, ακούγοντάς τα σε ηχογραφήσεις, σε ζωντανές συναυλίες, αλλά και δοκιμάζοντάς τα όλα με τη βοήθεια των αντίστοιχων καθηγητών, ώστε τελειώνοντας να έχουν πια μια σαφή εικόνα σχετικά με το μουσικό δρόμο που θέλουν ν’ ακολουθήσουν στη ζωή τους.

Μονοκονδυλια12

Σημείωση: Ένα παιδί πρώτης δημοτικού προκειμένου να ενταχθεί ομαλά στον κόσμο της μουσικής και να επιλέξει με σιγουριά το όργανο που θα μάθει, μπορεί να παρακολουθήσει απευθείας το 2ο έτος ακόμα κι αν δεν έχει παρακολουθήσει το πρώτο.

ΣΕΙΡΙΟΣ λογοτυπο λευκο 11