ΣΕΙΡΙΟΣ λογοτυπο λευκο 11
Νεφελη Μπραβακη α/μ

νεφέλη

μπραβάκη

Το Glee (Show Choir) είναι μια μουσική ομάδα διαφορετική από τις άλλες. Είναι μια σύγχρονη χορωδία δωματίου (από 8 έως 10 άτομα) που επικεντρώνεται τόσο στην ομαδική δουλειά όσο και στο σόλο τραγούδι.

Μέσα από τη συλλογική δουλειά, τα παιδιά εξοικειώνονται με όλα τα είδη μουσικής (pop, jazz, rock, ελληνική) και αποκτούν μία συνολική εικόνα του σόλο τραγουδιού, αλλά και της χορωδιακής τέχνης.

Κοπελα δειχνει

Glee (Show Choir)

ΣΕΙΡΙΟΣ GLEE:

Ονειρεύεσαι να τραγουδήσεις και να ηχογραφήσεις τα τραγούδια που αγαπάς, αλλά είναι κάτι που δεν έχεις ξανακάνει;
Δεν ξέρεις σε ποιο είδος ταιριάζει η φωνή σου;
Δε γνωρίζεις τις βασικές αρχές της ορθοφωνίας;
Φοβάσαι ότι η φωνή σου δεν είναι αρκετά καλή ή απλά τα χάνεις μπροστά στο μικρόφωνο;
Εμείς απαντάμε:

Όλοι μπορούν να τραγουδήσουν,
απλώς μερικοί
δεν έχουν προσπαθήσει ακόμα!

Εμείς απαντάμε:

Όλοι μπορούν να τραγουδήσουν,
απλώς μερικοί
δεν έχουν προσπαθήσει ακόμα!

Με την εγγραφή στο εργαστήριο, οι μαθητές έχουν δωρεάν πρόσβαση στα θεωρητικά μαθήματα της σχολής (τμήμα μουσικής θεωρίας, solfege, dictee, ιστορία της μουσικής).

Κοπελα ακουει

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Glee

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:

Glee (=Show Choir, σύγχρονη χορωδία με κίνηση).
Ομαδικό μάθημα (8-10 άτομα/τμήμα).
Ηλικίες (απο 8 έως 19 ετών).
Είδη μουσικής (pop, jazz, rock, blues, soul, indie, ελληνική).
Στη διάρκεια της χρονιάς, δύο συναυλίες και μια ηχογράφηση.
Ο καλύτερος μαθητής/-τρια του έτους, δημιουργεί video clip στα τέλη της χρονιάς.
Ομαδικό και σόλο τραγούδι.
Ασκήσεις και μέθοδοι για την καταπολέμηση του άγχους στη σκηνή.
Μαθαίνουμε πως να στήσουμε μια συναυλία και τον ηχητικό εξοπλισμό της.
Όσα παιδιά παίζουν κάποιο όργανο συμμετέχουν και με αυτό τον τρόπο στις συναυλίες και στα μαθήματα συνοδεύοντας είτε τον εαυτό τους είτε τους συμμαθητές τους.
Απευθύνεται τόσο σε παιδιά που έχουν εμπειρία όσο και σε παιδιά με μηδενική εμπειρία στο χώρο του τραγουδιού ακόμα και της μουσικής.
Το μάθημα είναι μία ώρα την εβδομάδα (πρακτικό) και μία ώρα θεωρία-σολφέζ-ντικτέ (θεωρητικό).
Τα μαθήματα γίνονται πάντα με τη χρήση μικροφωνικής εγκατάστασης ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν οικειότητα με το μικρόφωνο.
POFTLOFIO-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έχει πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ (5ο Πανελλήνιο φεστιβάλ παιδικών νεανικών χορωδιών του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, 7ο παγκόσμιο φεστιβάλ χορωδιών μιούζικαλ, 5οΠανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιών ΟΤΕ, 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Δήμου Θεσσαλονίκης, «Γιορτή των Αγγέλων» του Δήμου Θεσσαλονίκης, 1ο και 2ο Φεστιβάλ Σοκολάτας κ.ά.).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο για τις βασικές αρχές της λυρικής ερμηνείας στο Πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Η Όπερα της Βαλίτσας» (Ωδείο «Φίλιππος» Βέροιας, Μάρτιος 2015), καθώς επίσης και σεμινάριο μπαρόκ μουσικής με τον θεορβίστα-μουσικολόγο James Bramley (Ωδείο «Φίλιππος» Βέροιας, Απρίλιος 2013). Έχει παρουσιάσει επίσης τις ανεξάρτητες παραγωγές musical theatre: Once Upon a Dream (2014), Filippos Glee Medley Show (2015), 100 years of musical (2015), Frozen (2016), Ellie (2017), Ίκαρος Ποντίκαρος (Βασιλικό θέατρο Θεσσαλονίκης) (2017), Τα Χριστούγεννα του Ίκαρου Ποντίκαρου (2017), On Broadway (2018).

Η Χορωδία επικεντρώνει κυρίως τη δράση της στη διοργάνωση εκδηλώσεων που στόχο έχουν να στηρίξουν οικονομικά οργανώσεις που προστατεύουν παιδιά. Στο πνεύμα αυτό και με το σύνθημα «τα παιδιά βοηθούν παιδιά», έχει εμφανιστεί στα πέντε χρόνια λειτουργίας της σε περισσότερες από 20 συναυλίες.

Μονοκονδυλια 2
ΣΕΙΡΙΟΣ λογοτυπο λευκο 11