ΣΕΙΡΙΟΣ λογοτυπο μαυρο 5

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

Kellig α/μ

matitjahu

kellig

ΠΙΑΝΟ
Αλκινοος α/μ

αλκίνοος

ιωαννίδης

ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΪΑ
Κοτσιωλης α/μ

κώστας

κοτσιώλης

ΚΙΘΑΡΑ

θάνος

Μήτσαλας

ΚΙΘΑΡΑ

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ

Πιάνο

Ινεσσα α/μ

Ινέσσα

Υπεύθυνη Σχολής Πιάνου

Γεννήθηκε στην Αρμενία το 1955 και αντιπροσωπεύει τη Ρωσική πιανιστική σχολή.Άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών και συνέχισε τις σπουδές τις στο ανώτατο κονσερβατόριο της Αρμενίας, στην τάξη του S. Saradzev, ενός από τους μαθητές του διάσημου Savsinsky και Neuhaus.Το 1979 αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί με τέσσερις ειδικότητες (σολίστ πιάνου, συνοδεία, καθηγητής και μουσική δωματίου) και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές.

Συμμετείχε σε πολλά σεμινάρια με τους V. Krainev, V. Margoulis, Gornostaigeva κ.α.Άρχισε την καλλιτεχνική της δραστηριότητα με πολυάριθμες συναυλίες, ατομικά ρεσιτάλ και συνοδείες στη Σοβιετική Ένωση και σε άλλες χώρες.Όλα αυτά τα χρόνια, έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση σε πολλές χώρες του εξωτερικού.Το 1993 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης έως και σήμερα, όπου έχει δώσει πολλά πτυχία και διπλώματα με διακρίσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ειρήνη

Γκόγκου

ΠΙΑΝΟ

Η Ειρήνη Γκόγκου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985, όπου πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών. Σπούδασε πιάνο (τάξεις Λουκίας Σβορώνου και Ινέσσας Παυλίδου), στη Μουσική Σχολή ΣΕΙΡΙΟΣ και παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα ανώτερα θεωρητικά (τάξη Δήμου Νικόπουλου). Είναι κάτοχος διπλώματος πιάνου (με Άριστα παμψηφεί και A’ Βραβείο εξαιρετικής επίδοσης) και των πτυχίων Αρμονίας Αντίστιξης και Φυγής (σε όλα με Άριστα).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου και παιδαγωγικής οργάνου ενώ έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες τόσο ως σολίστ όσο και ως μέλος συνόλων Μουσικής Δωματίου. Παράλληλα με τη μουσική σταδιοδρομία της, σπουδές Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, με Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στη Διδακτική της Αγγλικής ως Ξένης/Διεθνούς Γλώσσας. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια θεωρητικών ενώ από το 2003 εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στη Μουσική Σχολή ΣΕΙΡΙΟΣ.

Μαρία

Σταυρούλια

ΠΙΑΝΟ

Η Μαρία Σταυρούλια γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία έξι ετών. Το 2007 αποφοίτησε με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» –τάξη πιάνου Ινέσσας Συμονίδου. Συμμετείχε ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια πιάνου, με καθηγητές τους: Μ. Kellig, Μ. Τιρίμο, Γ. Θυμή, Μ. Αστεριάδου, Δ. Τουφεξή, Π. Γεωργιάδη και S. Sarajyan. Παρακολούθησε κύκλο σεμιναρίων Μουσικοπαιδαγωγικής Επιμόρφωσης με καθηγητές τους Π. Λιάτσου, Λ. Αγγουριδάκη, Χ. Παπανικολάου και Γ. Μιχαήλ. 

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε ρεσιτάλ πιάνου στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και σε ομαδικές συναυλίες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στη Θερινή Μουσική Ακαδημία. Εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου.

Β Μπουτοπουλος α/μ

Βασίλης

Μπουτόπουλος

ΠΙΑΝΟ

Ο Βασίλης Μπουτόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992 και άρχισε τις μουσικές του σπουδές στο πιάνο σε ηλικία 5 ετών με δάσκαλο τον Χρήστο Ξανθό. Σε ηλικία 10 ετών έδωσε το πρώτο προσωπικό ρεσιτάλ στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε στο Μουσικό Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης και πήρε το πτυχίο αρμονίας το 2007 και το πτυχίο πιάνου το 2009 με άριστα παμψηφεί και δασκάλους τον Δήμο Νικόπουλο και την Ινέσσα Παυλίδου αντίστοιχα. Το 2015 πήρε δίπλωμα πιάνου με Α’ Βραβείο, τελειώνοντας έτσι τις σπουδές του.

Πήρε μέρος σε πολλά σεμινάρια και σε σχήματα μουσικής δωματίου και έχει δώσει ρεσιτάλ στην Κύπρο και την Ελλάδα.
Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Μουσικών σπουδών στο ΑΠΘ στην κατεύθυνση Μουσικολογίας/Μουσικοπαιδαγωγικής και εργάζεται ως δάσκαλος πιάνου στο Ωδείο Σύνθεση και στο Μουσικό Σχολείο Σείριος.

Σημαδοπουλος α/μ

Γρηγόρης

Σημαδόπουλος

JAZZ-PIANO

Ο Γρηγόρης Σημαδόπουλος απέκτησε Δίπλωμα πιάνου από τη Royal Academy of Music του Λονδίνου το 1991 και το 1995 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος (τάξη της Σιμόνας Μιχάι) αποκτώντας το Δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί. Έχει λάβει υποτροφία από το Berklee College of Music.Το 2013 απέκτησε το “Fellowship Diploma of the London College of Music (FLCM)” από το West London University. Υπήρξε μαθητής του Π. Μητσόπουλου.
Έχει πάρει μέρος σε πλήθος συναυλιών που έχουν πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπως η φιλανθρωπική συναυλία για τα θύματα της Σρι Λάνκα το 2005,  το μουσικό project του ίδιου με τίτλο “Jazz meets Classical and Jazz on Cinema”  το 2016, η πανηγυρική συναυλία του 6ου Φεστιβάλ Παιδικών Νεανικών Χορωδιών το 2016, η συναυλία με τίτλο “80 χρόνια Μάνος Λοΐζος” το 2017 και η  εορταστική συναυλία-αφιέρωμα στον Ennio Morricone με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης MOYSA, το 2021. Τον Ιούλιο του 2021 παρουσίασε στο φεστιβάλ επταπυργίου το project με τίτλο “ο Beethoven αλλιώς” στο οποίο έπαιξε πιάνο και είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια και ενορχήστρωση.
Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως οι Γιάννης Σπανός, Νίκος Παπάζογλου, Μανώλης Ρασούλης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Δήμητρα Γαλάνη, Μάριος Φραγκούλης, Julie Massino, Φοίβος Δεληβοριάς, Ντιλέκ Κοτς, Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Φωτεινή Βελεσιώτου, Ξανθίππη Καραθανάση, Μαρία Φαραντούρη, Λίνα Νικολακοπούλου, Θοδωρής Βουτσικάκης, Milcho Leviev, Chico Freeman, Craig Bailey, Marc Halbeer, David Murray, Billy Cobham, Peter Salcev, Aaron Goldberg. Από το 1995 διδάσκει κλασικό και τζαζ πιάνο.

Ελίνα

Φουτσιτζόγλου

ΠΙΑΝΟ

Η Ελισσάβετ Αγγελική Φουτσιτζόγλου γεννήθηκε το 1992 στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο πιάνο από πολύ μικρή ηλικία με την Ειρήνη Γαβριηλίδου. Το 2006 απέσπασε 1ο βραβείο στον 22ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό πιάνου που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια χρονιά έδωσε το πρώτο της ρεσιτάλ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε εκδήλωση προς τιμήν του καθηγητή Εμμ. Κριαρά. Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους  D. Petralia, I. Petrin, Eunmi Ko, και συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες σε ωδεία και μουσεία της πόλης. Το 2018 εμφανίστηκε ως σολίστ με τη Σ.Ο.Δ.Θ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα σύνθεσης με τον Α. Volaj. Αρχές του 2019 αποφοίτησε με άριστα από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με επιβλέπουσα την Ειρήνη Γαβριηλίδου. Είναι αρχιτέκτονας μηχανικός και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Μουσειολογία και Διαχείριση Πολιτισμού.

Συμονιδου α/μ

Λουκία

Σβορώνου

ΠΙΑΝΟ

Κιθάρα

vitzilaios

Κίμωνας

Βιντζηλάιος

ΚΙΘΑΡΑ

Ο Βιντζηλαίος Κίμων γεννήθηκε στο Νέο Ηράκλειο το 1997 και μεγάλωσε στη Διώνη Αττικής. Η πρώτη του επαφή με την κιθάρα ήταν στην ηλικία των 8 χρόνων. Το 2009 εισήχθη στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης όπου και φοίτησε στην τάξη κιθάρας του Παναγιώτη Αξιώτη, στη τάξη πιάνου της Εριφύλης – Ελένης Ξένου και ήταν μέλος του σχολικού κιθαριστικού συνόλου «Αθηνά» υπό τη διεύθυνση του Αστρινού Καραγιωργάκη και του Σταύρου Κατηρτζόγλου. 

Το 2015 εισήχθη στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Κώστα Κοτσιώλη και αποφοίτησε το 2021 με βαθμό «Άριστα – 10». Παράλληλα, από το 2015 είναι φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ.
Έχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε διεθνή φεστιβάλ κιθάρας όπου παρακολούθησε Master Classes με τους S. Assad, L. Brouwer, R. Gallen, H. Käppel, Th. Offermann, M. Tamayo, Φ. Κουτσοθόδωρο, Θ. Μήτσαλα. 

Τον Ιούλιο του 2021 κέρδισε το Γ’ Βραβείο στον Διαγωνισμό Κιθάρας «Γεώργιος Μηλιαρέσης».
Από το 2021 διδάσκει στo Ωδείο Σείριος. 

vitzilaios

Τάσος

ΚΙΘΑΡΑ

Ο Ζενεμπίσης Αναστάσιος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1993 και ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα κλασικής και ηλεκτρικής κιθάρας το 2006 με δάσκαλο τον Δημήτρη Κορομηλά. Το 2008 συνέχισε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα με καθηγήτρια τη Βάνα Βουγιούκα, ενώ το 2010 παρακολούθησε το πρώτο του σεμινάριο με καθηγητή τον Hubert Kaeppel. To 2016 εισήχθη με κατατακτήριες εξετάσεις στη μουσική σχολή «Σείριος», στην τάξη της Βάνας Βουγιούκα, όπου το 2020 πήρε Δίπλωμα κιθάρας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί. Παράλληλα, είναι και απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2021 είναι μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού του Ωδείου Σείριος. 

Άγγελος

ΚΙΘΑΡΑ

Ο Χατζηστεργίου Άγγελος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1984. Πήρε το πτυχίο της Κλασσικής κιθάρας το 2010 με βαθμό «Άριστα παμψηφεί» υπό την διδασκαλία του Μανασή Δημήτρη και ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2021 με το δίπλωμα του οργάνου με βαθμό «Λίαν καλώς» με καθηγητή τον Κουτσοθόδωρο Φώτη. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί μαθήματα τζαζ κιθάρας με τον Στεφανίδη Μάκη. Επίσης έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά (Αρμονία έτος 2004, Αντίστιξη έτος 2007 και Φούγκα έτος 2010). Παράλληλα με τις σπουδές στην μουσική, είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διάφορους κιθαριστές εκ των οποίων Thomas Müller-Pering, Carlo Marcione, Nora Buschmann κ.α. Από το 2021 διδάσκει στο Ωδείο Σείριος. 

Βιολί

Συμονιδου α/μ

Ίγγα

Συμονίδου

ΒΙΟΛΙ

Η Ίγγα Σιμονίδου γεννήθηκε το 1979 στο Ερεβάν της Αρμενίας και ξεκίνησε βιολί σε ηλικία 6 ετών στο Ωδείο Tchaikovsky, έχοντας ως καθηγητή τον πατέρα της, Συμονίδη Στέφανο.Έκανε την πρώτη της εμφάνιση ως σολίστ σε συναυλίες στην Αρμενία για Γερμανία όταν ήταν 9 ετών. Σε αυτή την ηλικία σχημάτισε μαζί με άλλους μαθητές του σχολείου ένα μουσικό τρίο, το οποίο ασχολήθηκε σοβαρά με τη μουσική δωματίου και πραγματοποίησε πολλές συναυλίες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Σε ηλικία 11 ετών απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο (GrandPrix) για νέους μουσικούς. Στην Αρμενία και ένα χρόνο αργότερα, το Α’ Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό PremioMozart στη Μπολόνια της Ιταλίας. Ηχογράφησε για το ραδιόφωνο και έκανε τηλεοπτικές εμφανίσεις σε Αρμενία, Ιταλία και Ελβετία. Το 1993 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, όπου συνέχισε τις σπουδές της με δάσκαλο πάντα τον πατέρα της. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ελλάδα, συνέχισε στο Musikhochschule της Κολονίας όπου πήρε ειδίκευση βιολιού. Παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Μουσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Καθοδηγήθηκε από καθηγητές όπως οι M. Martin, V. Tretjakov, E. Zinkowsky, Z. Born, D. Schwarzberg, R. Ricci. Σήμερα είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και διδάσκει βιολί στη Θεσσαλονίκη. 

Παρασκευή

Καδάλα

ΒΙΟΛΙ

Η Παρασκευή Καδαλά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1997, όπου ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα βιολιού σε ηλικία τεσσάρων ετών,  στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος ( τάξη Γ. Συμεωνίδη) και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Κ. Βοζίκη) απ’ όπου και πήρε με Άριστα το δίπλωμά της.

Έχει συμμετάσχει σε ρεσιτάλ και συναυλίες, τόσο ως σολίστ όσο και ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιεί το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και παράλληλα, πραγματοποιεί την φοίτησή της στο τμήμα «Λογιστικής και Πληροφοριακών Συστημάτων» της Θεσσαλονίκης.

Σαξόφωνο

Ανδρέας

ΣΑΞΟΦΩΝΟ

Ο Ανδρέας-Μηνάς Καρκαφίρης γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 2000 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι και σήμερα. Τα πρώτα του βήματα στη μουσική τα πραγματοποίησε με το βιολί στο ωδείο ”Κώστας Ματσίγκος”, ενώ στη συνέχεια μελέτησε κρουστά στο μουσικό εργαστήρι ”Κρουστόφωνο”. Παράλληλα υπήρξε μέλος της παιδικής χορωδίας Σ.Φ.Μ.Θ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για 4 χρόνια. Σε ηλικία 11 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο σαξόφωνο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Θεόφιλου Σωτηριάδη, απ’ όπου και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2021 ως διπλωματούχος με βαθμό ”Άριστα 10” παμψηφεί. Σπούδασε στο τ. Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στο σαξόφωνο και καθηγητή τον Αθανάσιο Ζέρβα. Το 2013 κέρδισε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό Σαξοφώνου στην 2η Θερινή Μουσική Ακαδημία στο Βόλο στην κατηγορία  Κατωτέρας τάξης, το 2014 το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό Σαξοφώνου στη 3rd International Summer Music Academy στην Καβάλα στην κατηγορία Μέσης Τάξης, το 2016 το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό Σαξοφώνου  στην 4η Πανελλήνια Συνάντηση Σαξοφώνου στη Λάρισα στην κατηγορία Ανωτέρας Τάξης, το 2017 έφτασε στην 4η θέση στο διαγωνισμό Σαξοφώνου  στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Σαξοφώνου στη Λάρισα στην Ε΄ κατηγορία (διπλωματούχοι-τελειόφοιτοι), ενω το 2019 πήρε το 2ο βραβείο στην ίδια κατηγορία. Έχει συμμετάσχει σε Masterclasses με πολύ σημαντικούς καθηγητές στο χώρο του σαξοφώνου όπως οι Jean Marie Londeix, George Porte, John Sampen κ.α..

Μπάσο

papadimitriou

Δημήτρης

ΜΠΑΣΟ

Ο Δημήτριος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 1994 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και άρχισε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 9 ετών, παρακολουθώντας μαθήματα μουσικής θεωρίας και αρμονίας. Έπειτα, σε ηλικία 12 ετών, ξεκίνησε μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου με δάσκαλο τον Κώστα Δομενικιώτη και πήρε το πτυχίο ηλεκτρικού μπάσου το 2013 με άριστα παμψηφεί.

 Έχει συμμετάσχει σε πολλά μουσικά σχήματα από το 2009, καλύπτοντας πολλά μουσικά είδη όπως jazz, blues, latin (tumbao, samba, bossa nova,baião), και metal. Με αυτά τα μουσικά σχήματα έχει διοργανώσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας στις οποίες έχει εμφανιστεί κι ο ίδιος. Προς το παρόν βρίσκεται σε περίοδο συναυλιών με τη metal μπάντα που παίζει, τους Asfodelos, με τους οποίους ξεκινάνε ηχογραφήσεις για το πρώτο τους studio album, “Descending to Decay”. Εργάζεται ως καθηγητής ηλεκτρικού μπάσου στο Ωδείο Σείριος από το 2022.

Φλάουτο

Νεφέλη

Φλάουτο

Η Νεφέλη Ήραντου γεννήθηκε στη Λάρισα το 2001. Ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία την ενασχόλησή της με τη μουσική και τις παραστατικές τέχνες (θέατρο, μπαλέτο, σύγχρονο και μοντέρνο χορό). 
Στα επτά της χρόνια, στην Λάρισα, άρχισε τις σπουδές στο φλάουτο, τις οποίες ολοκλήρωσε στη Θεσσαλονίκη με πτυχίο «Άριστα 10», τάξης Νικολού Δημόπουλου και Λυδίας Κοκόρια. 
Αποτέλεσε μαθήτρια του Γιάννη Γράμψα, με τον οποίο απέκτησε τα πτυχία ανώτερων θεωρητικών «Αρμονίας», «Αντίστιξης» και «Φυγής». Σύντομα, ανακάλυψε την κλίση της στο κλασικό τραγούδι, όπου τον Ιούλιο του 2021 έγινε κάτοχος πτυχίου «Μονωδίας». 
Ούσα μέλος της χορωδίας του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας έχει κάνει ποικίλες συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βιέννη, Βερολίνο κ.α.)Η συμμετοχή της σε διάφορες χορωδίες την ώθησαν να ασχοληθεί επαγγελματικά με την Διεύθυνση Χορωδίας. Παρά το νεαρό της ηλικίας της εργάζεται ήδη σε Ωδεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης, ενώ είναι Μαέστρος σε παιδικές και μεικτές χορωδίες. 
Από το 2022 έχει τη θέση της καθηγήτριας στην τάξη Φλάουτου και Φλογέρας του Ωδείου Σείριος.

Πλαγκαριτσα α/μ

Σίλβι

Φλάουτο

Μονωδία / Φωνητική

Σάντρα

Μονωδία / Φωνητική

Η μεσόφωνος Σάντρα Πιπερίδου σπούδασε τραγούδι / παιδαγωγική του τραγουδιού με τη Maria Tuczek – Graf στη Μουσική Ακαδημία του Βιζμπάντεν (Wiesbadener Musikademie) Γερμανία, Μουσικολογία στο Τ.Μ.Σ. του Α.Π.Θ. και ανώτερα θεωρητικά. Επιλέχθηκε να ερμηνεύσει σύγχρονα έργα στην Ακαδημία του Hans Zender (Meersburger KonzertGespräche, Vineum Bodensee, Meersburg και Bayerische Akademie der Schönen Künste, München, Γερμανία 2021) σε συνεργασία με το IEMA. Προκρίθηκε στον ημιτελικό του Concorso musica Sacra (Ρώμη, Ιταλία 2021). Ως σολίστ έχει ερμηνεύσει την Cantata BWV147, Bach (alto) με την Sächsisches Barockorchester (Bad Sooden – Allendorf 2021) και με μαέστρο τον Maximilian Göllner, Stabat Mater, Pergolesi (alto) με μαέστρο τον Rhodri Britton (Wiesbaden & Bad Soden am Taunus 2020), Six songs in poetry T.S. Eliot (Kulturforum Wiesbaden 2019 & Τελλόγλειο ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. 2016). Έχει τραγουδήσει σε χώρους όπως Biebrich Schloss, Literaturhaus Darmstadt, Bergkirche Wiesbaden κ.ά. Ως επαγγελματίας χορωδός (alto 1) έχει συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο του Ντάρμσταντ (όπερες Turandot – Puccini, Fidelio – Beethoven/Annette Schlünz, Lohengrin – Wagner κ.ά.), Κρατικό Θέατρο του Βιζμπάντεν (Maifestspiele – ακύρωση λόγω πανδημίας), κ.ά. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια με τους Salome Kammer, Prof. Noelle Turner, αλλά και σεμινάρια που αφορούν την παιδαγωγική του τραγουδιού (είδη: jazz, pop, musical, κλασικό τραγούδι). Διδάσκει τραγούδι / μονωδία, ορθοφωνία σε ωδεία της Φρανκφούρτης και της Θεσσαλονίκης, στην Ευαγγελική Εκκλησία Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. π

Σύνθεση / Αν. Θεωρητικά

Ορέστης

Σύνθεση / Αν. Θεωρητικά

Ο Ορέστης Τάνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά και πιάνο στο ΣΩΘ και Μουσικολογία στο ΑΠΘ. Το 2002 απέκτησε το Master of Music στη Σύνθεση και τα Ανώτερα Θεωρητικά από το Πανεπιστήμιο του Graz στην Αυστρία.Το 2003 Postgraduate με άριστα και διάκριση. Κατά την διάρκεια των σπουδών του τιμήθηκε με το βραβείο για την προώθηση της μουσικής της πόλης του Graz το 2002 και το μεγάλο βραβείο μουσικής του Υπουργείου Πολιτισμού της Αυστρίας το 2003. Έργα του έχουν εκτελεστεί σε πολλές χώρες του κόσμου και έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς σύνθεσης σε Ελλάδα, Αυστρία και σε άλλες χώρες. Σαν συνθέτης μουσικής για θέατρο και χορό έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως την Αντιγόνη Γύρα, την Βίκυ Αδάμου, την Έλενα Πέγκα, τον Πιέτρο Νάκο, τον Γιώργο Βουρο, τον Ένκε Φεζολάρι, τη Stefanie Mueller και άλλους. Ως εκπαιδευτικός έχει διδάξει στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια (Μουσικό σχολείο Πειραιά, Κατερίνης και Σερρων) και τριτοβάθμια (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ΣΣΑΣ) δημόσια εκπαίδευση. Διδάσκει ως καθηγητής Ανωτέρων Θεωρητικών από το 2004 στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, το Ωδείο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Ωδείο Αθηνών, κ.α Σήμερα διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Σταυρούπολης, στο Δημοτικό Ωδείο Πολίχνης και στο Ωδείο Σείριος. Επίσης διδάσκει Μουσικη Τεχνολογία και Ηχοληψία σε δημόσια Ιεκ.

νικοπουλος α/μ2

Δήμος

Σύνθεση / Αν. Θεωρητικά

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε κιθάρα και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης το διάστημα 1984 – 1987 και κατόπιν στο Τμήμα μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Δίδαξε το διάστημα 1985 – 1991 σε διάφορα ωδεία κιθάρα και θεωρητικά. Από το 1992 μέχρι και σήμερα διδάσκει ως καθηγητής μουσικής στο Γυμνάσιο – Λύκειο των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.

Από το 1994 μέχρι και σήμερα διδάσκει Ανώτερα Θεωρητικά, Ιστορία και Μορφολογία της Μουσικής στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος και στο Ωδείο Σείριος.

Σήμερα, είναι υπεύθυνος της σχολής Ανώτερων Θεωρητικών, έχοντας προετοιμάσει με επιτυχία εκατοντάδες σπουδάστριες και σπουδαστές, για την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι.. Από την τάξη του έχουν αποφοιτήσει δεκάδες πτυχιούχοι ανώτερων θεωρητικών, που σήμερα είναι εκπαιδευτικοί σε διάφορους φορείς. 

Δημοσθένης

Αν. Θεωρητικά

Μουσικοπαιδαγωγικά / Φωνητική

Άννα

ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ – ΒΙΟΛΙ

Η Άννα Χατζηκαλλινικίδου είναι πτυχιούχος βιολιού και ανώτερων θεωρητικών.

Ο κύριος τομέας ενασχόλησής της είναι τα μουσικοπαιδαγωγικά, όπου σπούδασε στο τμήμα μουσικής επιστήμης και τέχνης με τη Λήδα Στάμου. Η πτυχιακής της εργασία αφορούσε την ανάπτυξη ακουστκών δεξιοτήτων μέσω του βιολιού στα παιδιά. Έχει συμμετάσχει σε ποικίλα συνέδρια με θέμα την οργανική και νηπιακή εκπαίδευση, τη μουσικολογία, όπως επίσης και την ερμηνεία του βιολιού.
Έχει διατελέσει μουσικός ορχήστρας και χορωδός σε διάφορες περιχοές της Ελλάδας και της Ευρώπης, ως σταθερό μέλος της χορωδίας του ΠΑΜΑΚ, καθώς και στο μουσικό σύνολο “Coro Antico”. Παράλληλα, συμμετέχει ως μέλος στο διαδικτυακό σταθμό RadioMET με εκπομπές σχετικές με τη μουσική εκπαίδευση και ακρόαση, ενώ συνεισφέρει στην εξέλιξη του παιδικού προγράμματος “Περιπέτειες στο Πριμαβιστάν” ως στιχουργός, voice actor και μουσικός.
Τέλος, έχει αποσπάσει διακρίσεις πάνω στη στιχουργική, τη συγγραφή και ομαδικά στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Ιεροπουλου α/μ

Εύα

ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ – Μουσική Προπαιδεία

Η Εύα Ιεροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, βιολοντσέλο και μουσικοπαιδαγωγικά. Διδάσκει μουσική σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και ασχολείται με την παραγωγή μουσικών και θεατρικών παραστάσεων με τους Family Sound Machine, καθώς επίσης και με τη σύνθεση και παραγωγή εναλλακτικών συνθεμάτων για παιδιά. Έχει εκδώσει πέντε παιδικά μουσικά CD: «Το πράσινο μούσκαρι-o» 2001, «Τα πώς και τα γιατί» 2003, «Ο Ίκαρος Ποντίκαρος» 2009, «Το μικρό σπίτι της Νίνας» 2010, «Η Ροζαλία με τις τρεις κοτσίδες» 2011. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της: Το παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα και Ένα παιδί παίζει με τα σύννεφα.

Χορωδία - Performance

Νεφελη Μπραβακη α/μ

Νεφέλη

Χορωδία / Musical – Glee-Φωνητική​

Ηλεκτρική Κιθάρα

Φραγκοπουλος α/μ

Στέλιος

Ηλ. Κιθάρα

Ο Στέλιος Φραγκόπουλος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική παρακολουθώντας μαθήματα κλασσικής κιθάρας. Στα 16 του χρόνια συνέχισε την εκπαίδευση του πάνω στην ηλεκτρική κιθάρα στο τμήμα μοντέρνας μουσικής του ΣΩΘ. Παράλληλα εκπαιδεύεται πάνω στην ηχοληψία στο στούντιο «Αγροτικόν» του μουσικοσυνθέτη και τραγουδιστή Νίκου Παπάζογλου.

Ζώντας για μια δεκαετία εκτός Ελλάδος, έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Μοντέρνας Μουσικής του Thames Valley University στο Λονδίνο  Έχει μοιραστεί τη σκηνή με τον Sam Kelly (5 φορές UK Blues Drummer) καθώς και με τη Nikki Lamborn (διεθνώς αναγνωρισμένη blues/rock τραγουδίστρια και συνεργάτιδα της Dame Shirley Bassey).

Διδάσκει ηλεκτρική blues- rock κιθάρα στο Ωδείο ΣΕΙΡΙΟΣ και σε άλλους φορείς της βόρειας Ελλάδας. 

Χορός

papadopoulou-xanthipi

Ξανθίππη

Χορός

Η Ξανθίππη Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Έχοντας αποφοιτήσει από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού, διδάσκει Σύγχρονο και Κλασσικό Χορό.

Το 2007 δημιούργησε την ομάδα σύγχρονου χορού «L.Reducta Dance Project» και έχοντας ως βασικό στοιχείο των δράσεων της την κίνηση, δημιουργεί παραστάσεις, performances, video dance και συνεργάζεται με καλλιτέχνες, ηθοποιούς, μουσικούς, εικαστικούς, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε project.

Στις δράσεις  της συγκαταλέγονται τα: Ylang-Ylang, Beautesque, Beautesque 2, I am 3, Aστικό Σύμπλεγμα, Prêt à Porter , Κύκνειο Χάσμα, Έκτακτη Σύναξη, Antilogue’s Graveyard, Anti-Monologue, Dr. Manipulator κ.ά.
Το 2017 βραβεύτηκε στο διεθνές φεστιβάλ ‘Coorpi Festival (La Danza in 1 Minuto) στο Τορίνο ύστερα από επιλογή του AVDP (Athens Video Dance Project), για το Prêt à Porter, video dance της παράστασης-performance «Κύκνειο Χάσμα» που παρουσιάστηκε και στο Bensousan Han. Είναι υπεύθυνη των τάξεων μουσικοκινητικής, κλασικού & σύγχρονου χορού στα Πεύκα. 

Artboard 1

Μαίρη

Χορός

Η Μαίρη Τσόγια γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 2001 και μεγάλωσε στην Χαλκιδική. Η χορευτική της εκπαίδευση ξεκίνησε από την ηλικία των τεσσάρων ετών, με ενεργή συμμετοχή τόσο σε παραστάσεις, όσο και σε πανελλήνιους και διεθνής διαγωνισμούς. Με την πρώτη της συμμετοχή σε πανελλήνιο διαγωνισμό χορού, στην ηλικία των 10 ετών, απέσπασε το 3ο βραβείο, ενώ στην ηλικία των 16 ετών έγινε δεκτή στην χορευτική ομάδα Athens Children Ballet, έπειτα από audition. Είναι απόφοιτος Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού, ενώ ταυτόχρονα είναι απόφοιτη του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με κατεύθυνση στην Ειδική Αγωγή. Στην διάρκεια της χορευτικής της πορείας, έχει παρακολουθήσει ποικίλα επιμορφωτικά σεμινάρια από καταξιωμένους χορευτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον, έχει λάβει μουσική εκπαίδευση και τα τελευταία χρόνια ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο. Από το 2022, είναι υπεύθυνη στο παράρτημα Δελφών για τις τάξεις μουσικοκινητικής, κλασικού & σύγχρονου χορού.

Βιολοντσέλο

Κωνσταντίνος

Βιολοντσέλο
O Κωνσταντίνος Γιαννός Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολοντσέλο με το Φιλήμονα Καλοτεράκη στο ωδείο Κ. Ματσίγκου. Ξεκινά τις σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά με το Γιάννη Γράμψα και αποκτά τα πτυχία Αρμονίας (2010), Αντίστιξης (2012) και Φούγκας (2014). Το 2011 εισάγεται πρώτος στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., από όπου και αποφοιτεί το 2017. Λαμβάνει το δίπλωμά του στο βιολοντσέλο στην τάξη του Χρήστου Κόζαλη με άριστα το 2017. Έκτοτε διδάσκει σε βιολοντσέλο, μουσική δωματίου, και θεωρητικά της μουσικής σε διάφορα ωδεία της Β. Ελλάδας.Το έτος 2018 κάνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ με έμφαση στη Γνωστική Μουσικολογία. Αυτή τη στιγμή είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Α.Π.Θ. στο τμήμα Μουσικών Σπουδών με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ενώ έχει συμμετέχει ως υπότροφος ερευνητής στο πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου. Έχει συνεργαστεί με διάφορες ορχήστρες όπως την πανεπιστημιακή ορχήστρα του Άμστερνταμ J. Pzn Sweelinck, την πανεπιστημιακή ορχήστρα της Λισαβόνας και την συμφωνική ορχήστρα του Α.Π.Θ.. Ως ενεργό μέλος της ΕΛΣΟΝ και της MOYSA έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει συμπράξει με τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Κ.Ο.Θ.

Κλαρίνο

Παναγιώτης

Κλαρίνο

Κλαρινέτο

Ματθαίος

Κλαρινέτο

Βυζαντινή Μουσική

ploumpis

Σπύρος

Βυζαντινή Μουσική

Ο Σπύρος Πλούμπης είναι αριστούχος απόφοιτος και υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (Κατεύθυνση Βυζαντινής Μουσικής) καθώς και απόφοιτος του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Είναι κάτοχος του τίτλου Msc Βυζαντινής Μουσικολογίας–Υμνολογίας. Είναι αριστούχος κάτοχος Πτυχίου και Διπλώματος Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, κάτοχος των πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής, ενώ έχει επιμορφωθεί στην ψαλτική (ως υπότροφος) την φώνηση, την διδακτική της παραδοσιακής μουσικής, την λειτουργική και την υμνολογία. Έλαβε τις πρώτες γνώσεις στη Βυζαντινή μουσική από τον Δημήτριο Μαντέ. Διετέλεσε επ’ αναλογίω μαθητής του Χαριλάου Ταλιαδώρου επί επταετία, ενώ παράλληλα μελέτησε θέματα ερμηνείας και ρεπερτορίου με τους Δημοσθένη Παϊκόπουλο, Εμμανουήλ Δασκαλάκη και Αστέριο Δεβρελή. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Γρηγόριο Στάθη, Φώτιο Κετσετζή και Ross Daly, ενώ μελέτησε κλασικό οθωμανικό ρεπερτόριο με τον Ahmet Erdogdular και την Güzin Değişmez. Συμμετείχε σε σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας με την Μαρία – Έμμα Μελιγκοπούλου, μουσικής τεχνολογίας με τους Efren Lopez Sanz και Elainie Lillios και ανάλυσης με τον Παναγιώτη Αδάμ. Ακόμα, έχει μελετήσει ρεπερτόριο παραδοσιακής και λόγιας μουσικής για κανονάκι με τον Μανώλη Καρπάθιο. Το 2015 απέσπασε το 1ο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό μονωδών κάτω των 25 ετών. Από το 2017 είναι δεξιός ψάλτης του Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου και Τιμίου Προδρόμου Θεσσαλονίκης. Ίδρυσε και διευθύνει το Σύνολο Ψαλτικής «Χοροστασία» από το 2019. Έχει πραγματοποιήσει ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Έχει διδάξει σε ωδεία στην Θεσσαλονίκη, την Λαμία και την Χαλκιδική.

Μπουζούκι

Απόστολος

Μπουζούκι

Ο Απόστολος Μαργαρίτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998. Αγάπησε το μπουζούκι από μικρή ηλικία και άρχισα μαθήματα στο δημοτικό ωδείο Παιονίας.

Παράλληλα με το όργανο, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά και πήρα πτυχίο Αρμονίας με καθηγήτρια την κ.Γιώτα Παπαδημητρίου.Από 16 χρονών ξεκίνησαν τα επαγγέλματα του βήματα στον χώρο της μουσικής .Έχει συμμετάσχει σε μουσικά σχήματα με μεγάλο ρεπερτόριο.

Στόχος του είναι να συνεχιστεί η λαϊκή μουσική μας παράδοση στο μπουζούκι και τα παιδιά να αγαπήσουν αυτό το μελωδικό και με πολλές δυνατότητες παραδοσιακό μας όργανο !

Ακορντεόν

Γιάννης

Ακορντεόν

Κρουστά

Stefanomaro α/μ

Στεφανομάριο

Κρουστά

Μουσική Τεχνολογία

Αδαμ α/μ

Δημήτρης

Μουσική Τεχνολογία

Oνομάζομαι Δημήτρης Aδάμ, γεννήθηκα το 1960 στη Θεσσαλονίκη και είμαι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης. Ασχολούμαι με την σύγχρονη και την ηλεκτρονική μουσική, τόσο στο χώρο της εκπαίδευσης και της έρευνας όσο και στο χώρο της μουσικής δημιουργίας ή/και παραγωγής.

Έχω συνεργασθεί με διάφορα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Σχολές, όπως: το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, τον OEEK, το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, το Μέγαρο Μουσικής, το Μητροπολιτικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης (AMC), το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και άλλα. Στα πλαίσια του διδακτικού/ερευνητικού μου έργου, έχω ασχοληθεί με τη συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού καθώς και τη διαχείριση εκπαιδευτικών και άλλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων

Έχω εργασθεί στο χώρο της μουσικής παραγωγής, της διαφήμισης και της μουσικής σύνθεσης, για θέατρο και παραστάσεις multimedia. Ασχολούμαι ενεργά με τον μουσικό προγραμματισμό και τις διαδραστι- κές οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις.

Μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ), από το 2002 και Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Sonic Intelligence (2003-2011).