Αλκίνοος Ιωαννίδης: Σεμινάριο Τραγουδοποιίας

Το Ωδείο Σείριος, στα πλαίσια του καλλιτεχνικού προγράμματος 2022-2023 ανακοινώνει Σεμινάριο Τραγουδοποιίας με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη με τίτλο: “Η λέξη και η Νότα”. 

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 στις 16:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Σείριος, Κρήτης 77 & Δελφών. Το ατομικό κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ.  

Τι είναι στίχος; Τι μουσική και τι τραγούδι; Γιατί η παράδοση είναι συνώνυμη της εξέλιξης; Ποιες οι συγγενές και ποιες οι αποστάσεις μεταξύ τραγουδιού και λόγιας μουσικής; Πεθαίνει η ποίηση όταν τραγουδιέται; Γιατί ψέλνουμε στις κοινές προσευχές ενώ μιλάμε στις κατ’ ίδιαν; Τι είναι σύγχρονο, τι άχρονο, τι διαχρονικό και τι χάσιμο χρόνου; Πόσοι αιώνες χωράνε σε τρία λεπτά; 

Στη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε, θα αναζητήσουμε την πηγή, την πορεία και την εκβολή του τραγουδιού. Θα μιλήσουμε για τα προφανή και τα άπιαστα στοιχεία που το αποτελούν, για τον τρόπο που εκπορεύεται από εμάς ή εισβάλλει μέσα μας. Θα δούμε πως κινείται αμφίδρομα, από έξω ως τα κατάβαθά μας και από εκεί ως τα πέρατα της γης και του ουρανού. Θα ξεχωρίσουμε το ύφος από τον χαρακτήρα, θα διαχωρίσουμε την παράδοση από την συντήρηση και θα προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε γιατί αυτή η αρχαία ιερή τέχνη, αποτελεί την ανάσα της ανθρωπότητας μέσα στους αιώνες.  

  • Δεν απαιτούνται ειδικές μουσικές γνώσεις για την παρακολούθηση του σεμιναρίου. 
  • Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες  ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί συζήτηση και να ακουστούν τραγούδια νέων καλλιτεχνών/ιδων. 
  • Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους/ες. 
  • Η αιτήσεις θα πραγματοποιούνται μέχρι πλήρωσης των διαθέσιμων θέσεων (50). 
  • Συνίσταται διαγνωστικός έλεγχος (rapid) για την ασφάλεια όλων. 

Για τη δήλωση συμμετοχής ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Οι μέγιστες θέσεις του σεμιναρίου έχουν δεσμευτεί. Παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα ώστε σε περίπτωση ακύρωσης θέσεων να ειδοποιηθείτε. 

Μέχρι να συναντηθούμε

Days
Hours
Minutes
Seconds